Bold designar om SCA digitalt

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

NoA Bold fick i uppdrag att ta fram den nya övergripande samt digitala IDn för skogsbolaget SCA. De valde tidigt att ta sig an hela ekosystemet runt SCAs tillverkning och produkter och skapade en mängd 3D-animeringar av natur, djur och objekt inom SCAs sfär. All denna rörelse, dessa intryck och ting blev sedan den nya identiteten för SCA.

”The concept builds on a meticulously crafted brand ecosystem of nature and innovation in harmony.”

Den nya identiteten har just gått live på hela sca.com (som är 11,3MB stor och laddar på runt 6 sekunder nu vid en första above the fold inladdning enligt Pingdom) samt i mobila appar. Det lilla 3D-ritade sågspånsmolnet används t ex numera för att lista alla SCA nyheter. Videorna får ta sin plats. Introduktionsvideon är på hela 9,3MB och sågspånsmolnet är 5,2MB stort.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Myndigheterna: Sänk ert 395 SEK IT-timpris, annars är ni ute på 30 dagar

Ett annat nytt tillägg är en klassisk ”muspekar-omvandlare” som används för att visa att användaren befinner sig i en meny som måste stängas ned (pekaren blir ett ”X”). SCA är en Episerver DXC och Imagevault DAM användare som nyligen även förlängde kontraktet med Knowit samt även har jobbat med Capgemini Sogeti för .NET webbutveckling. SCA har tidigare jobbat med CP+B som global byrå.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.