ChatGPT gör headless och MACH en stor kommersiell tjänst

In API, Commercetools, Contentful, Contentstack, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under en av årets större ”composable commerce” och headless, MACH-filosofi träffar, just avverkade ” MACH TWO conference” i regi av MACH Alliance fanns flera namnkunniga headless-fantaster från nu och då på scen.

0 m
projekttid vill inte Asics bara kasta ut med badvattnet för ny teknik uppstår
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Där syntes t ex svenska Contentful-kunden IKEA, men även ASICS, Interflora och chokladjätten Mars. E-handel var ett vanligt förekommande ämne och så klart även AI och främst ChatGPT. Där den senares hysteri kring införande och anammande passar rätt väl med en större teknisk trend som talar mot monolit och svittänk (á la bjässar som Salesforce och Adobe) samt för en mer frikopplad MACH arkitektur. För ska saker och ting och stora projekt, kring skostorlekar som i ASICS fall, bara skrotas när en smartare AI-stödd lösning plötsligt blir det man vill erbjuda kunderna världen över. Då är det så klart fördel MACH arkitektur.

Som ASICS Mindy Montgomery, Associate Director, Product Management, Consumer Platforms ASICS Digital uttrycker sig:

” – Vi investerade förmodligen cirka 18 månaders utvecklingstid med ett par nya tekniska lösningar för att bygga ut vår skoupptäckts-applikation. En serie ned sex frågor som gäller ”Vad är mitt förhållande till löpning? Vilken yta gillar jag att springa på? Hur mycket springer jag i veckan?’ och skapa en lista över produkter som är lämpliga för dig, baserat på produktinformationen vi har. Sedan kom ChatGPT och AI. Så nu tar vi en paus med all vår produktupptäckt och vägledande för guidad shoppingupplevelse för att verkligen tänka efter. Vill vi överväga att fortsätta att investera i den där transaktionella skoupptäcktslösningen? Och är det vår slutgiltiga guide till hur vi tror att användare ska hitta produkter? Eller vill vi titta på att bygga ut en kurerad ChatGPT-liknande upplevelse där du kan ställa frågorna, eller du kan mata in informationen baserat på dina behov?”

Noterbart är att just ASICS i en mer uppmärksammad upphandling blev storkund till just Salesforce för några år sedan efter att tidigare valt Contentful.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Voyado passerar 300 anställda, Åkerberg och Barnekows planer framöver