Clarins e-handel baserad på lärorik kinesisk Salesforce Commerce Cloud satsning

In Nyheter, Salesforce, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Amerikanska kosmetikvarumärket Clarins Paris, grundat 1954 har berättat mer om varför de valde en Salesforce Commerce Cloud för sin e-handel. Bolaget, som totalt sysselsätter närmare 300 anställda, öppnade tidigt en e-handel som även skulle rikta in sig mot europeiska och svenska kunder. Bolaget ville starta sin e-handelsresa i några europeiska marknader och därefter den amerikanska, steg för steg.

Men mest lärde man sig parallelt i en asiatisk satsning. I Asien valde man att gå live med Kina som första marknad, därefter kom Korea. I Asien lärde man sig mycket om hyperlokal anpassning (språk, stavning, char-sets etc.) för den stora marknaden. Clarins lät ehandelssatsningen byggas upp tillsammans med satsningar på lokala, kinesiska sociala nätverk. Totalt ska den första kinesiska utrullningen tagit omkring sex månader att få fram.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Weber släpper ny e-handel till hösten, nya martech-val

Den närmaste heltäckande världsrepresentationen gick enbart att skapa med en molnbaserad, skalbar lösning enligt Clarins. E-handeln på int.clarins.com är nu startpunkt för alla kundupplevelser digitalt.

Numera räknar Clarins det även som att man har två globala distributionskanaler, en för parfym och en för de egna varuhusbutikerna. Det senare är en verksamhet som ska vara speciellt stark i den asiatiska marknaden. Salesforce Commerce Cloud ska ha passat bolaget för den stegvisa utrullningen som kunde skala upp i molnet. Samt att Clarins tilläts ha en licensmodell utan större initiala kostnader.