Consid bakom Dollarstores nya e-handel på Litium Commerce Cloud

In E-handel, litium, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

DollarStore har uppdaterats och just gått online på en ny Litium Commerce Cloud SaaS lösning. Allt lagom till den egna releasen av ”Welcome to hell” halloweensatsningen samt tillhörande kampanjerna. För tre år sedan tog Dollarstore beslutet att pausa sin satsning online och helt fokusera på de fysiska butikerna. För elva månader sedan återupptog man projektet men med ny partner och plattform, idag är man uppe med sin nya ehandelsstrategi- och satsning.

0 st
butiker har kedjan i Sverige, två nya på gång i Finland
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

” – Detta är inget nytt område för oss och vi valde Litium av flera skäl. Dels var Dollarstore ute efter ett publicerings- och produkthanteringssystem som var intuitivt och enkelt för medarbetarna att använda, dels ville vi ha en trygg och kompetent partner som även möjliggör framtida utveckling. Dessutom hade Litium alla de integrationslösningar som vi letade efter.”

Har bolaget tidigare kommenterat. Det är en release som har försetts med en front på Next.js samt Node.js och Varnish cache. Consid stod bakom utveckling samt strategi.

Den finska lågpriskedjan Tokmanni köpte svenska Dollarstore för drygt 2 miljarder SEK i somras. Tokmanni har 200 varuhus i Finland, kombinerat med ett 30-tal Click Shoes- och Click House-butiker. Tokmanni.fi själva har sedan ett tag tillbaka istället satsat på en Adobe Magento med Klevu ehandelssök samt Klarna Checkout. Det är osäkert om detta modernare val även kommer få påverkan för bolagssystern i öst.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  "Företag behöver bättre möta kundernas behov av upplevelser"