Contentsquare köper upp Hotjar för jättebelopp

In Analys / Statistik, CDP, DMP, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

MKSE.com uppmärksammade tidigare i somras Contentsquare som ett av de mer intressanta företagen i en pandemi- och post-Cookie värld. Det amerikanska företaget står för olika ersättningar till de andra och tredjepartskakor som ska försvinna inom kort och jobbar med att aggregera och analysera triljoner av kundinteraktioner som musrörelser, touch och ”smartphone swipes”. Samt olika typer av CX-interaktioner, händelser och handlingar.

Contentsquare köper idag upp en mer namnkunnig svensk aktör i form av Hotjar, som främst används på ett antal tusen svenska större webbplatser (som SVT, Toyota Kinto, Systembolaget, Hobbex, Voi, TV4, Axfood, FM Mattsson, Tre m fl) för att driva in snabba användar- och kundomdömen om hur en tjänst eller sajt upplevs. Den typ av mer kvalitativa, men ändå snabbt infångade svar som gör marknadsförare glada och ger dem något att räkna på. Contentsquare tog nyligen in runt 4,3 mdr SEK i riskkapital (egen bolagsvärdering om 24,1 mdr SEK (!)) för att göra just denna typ av förvärv.

”To me, Contentsquare and Hotjar is a match made in SaaS heaven. We are both interested in the same thing: ensuring everyone has a great experience whenever they are online.”

Säger den förstnämndas CEO Jonathan Cherki. Hotjar grundades för sju år sedan. Hotjar harDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svenska kunder visar upp sig på första Contentsquare Summit


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon