Det ska få UX:are välja Adobe XD istället för Mockplus, Axure och Origami

In Adobe AEM, Nyheter, Webflow by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Helt har inte Adobe övergett sitt gamla arv inom användarstöd och verktyg för personligt skapande. Allt är inte gigantiska mastodontplattformar för framtidens CMOs.

Även bolaget erkänner att satsningen på förvärv som CMS:et CQ5 och Neolane var grunden för deras egna ”digitala transformation”, som idag tagit bolaget från ett produktbolag till ett tjänstebolag med en helt annan molnbaserad licensintäktsmodell. Som på 4-5 år ska förändrat bolaget i grunden och idag står för omkring 80% av tillväxten och en större del av bolagets totala omsättning.

Men under Adobe Summit 2017 finns det då och då fortfarande tillfällen att prata om prototyp- och designverktyg som uppdaterade Adobe XD.

Konkurrensen kommer just nu främst från coola, onlinebaserade mockupprogram som Origami Studio, Proto.io, Webflow, Axure och Mockplus. Lösningar som svenska och internationella UX- och UI:are uppskattar och som redan används tillsammans med realtidsdata via Dropbox- och Amazonkopplingar.

Nya Adobe XD ska vara omformad att kunna skapa ”Experience design” enklare. Det innebär i praktiken att produkten ska hjälpa interaktions- och UX-designers att snabbare gå från idé till prototyp. Det går att designa både appar och webbplatser samt finns så klart visst stöd till data, personalisering och content från den vanliga Adobe Experience Cloud miljön. Det finns stöd för Repeat Grid samt coop-mode och Adobe Stock foton samt Creative Cloud stöd.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Novare Pay handlar upp ny byrå och Webflow webb

Leave a Comment