Drupal kommenterar den nya konkurrensen från Adobe

In Adobe AEM, Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

För första gången berättar Drupal och intressebolaget Acquia om sin syn på de senaste två årens nya konkurrens från Adobe.

Det forna PDF- och bildredigeringsbolagets miljardinvesteringar inom CXM-relaterade förvärv har på rekordtid gjort dem till en större konkurrent än någonsin Microsoft (SharePoint), Open Text, HP (TeamSite), Sitecore, IBM eller SAP (hybris) var.

Men att lägga miljarder på förvärv ska fortfarande inte kunna konkurrera med innovationen som kommer med 40 000 öppen källkodsutvecklare. Alla arbete inom egna communityt ska uppmuntra mer till innovativt skapande menar Drupals grundare Dries Buytaert vid ett offentligt uttalande i maj.

Problemet är att med de måtten räknat har Adobe också tiotusentals anställda, som dessutom kan jobba organiserat och på fulltid. Och som dessutom inte lägger ned sitt fokus på core-produktutveckling så fort en betalande, resurskrävande Drupal-kund kräver det. Drupals största problem just nu.

0st
innovationsskapande utvecklare säger sig Drupal ha

Adobe står för runt hälften av de 24,6 mdr dollar investeringar inom CXM som MKSE redovisade förra året.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Adobe Experience Cloud inleder året med att släppa ny "headless, API-first" paketering

Leave a Comment