EC Software bakom Life e-handel och CMS

In Check out/Kassasystem, Nyheter, Övriga / Custom CMS by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Den för MKSE.com okända e-handelsleverantören EC Software, med VD Ingi Mar Elvarsson, mailar och berättar att hälsokedjan Life med 200 butiker i Sverige släppt Lifebutiken.se på deras plattform. Bolagets första e-handel.

Den trevligt designade sajten bjuder på flera tusen artiklar. Varukorgen är i AJAX och direktuppdateras. Life styrs i övrigt både med drop-down menyer samt en SEO-navigering i nederkant. Interaktivitet finns i form av möjlighet att kommentera. På produktsidorna finns flera bilder per produkt. Produktlistningen ser ut att skala om, sortera på samt att visa sida 2, utan att omladdning behövs. Det finns fadad carousel i flash som visar på bl a den populära spikmattan. Designen använder förtydligande pilar, som i en O’Reilly Media Head First bok. Det fungerar faktiskt bra och gör upplevelsen personlig.

Webbutiken ska även finnas tillgänglig i de fysiska Life butikerna. Sådant brukar vara kul för teamet. Fysiska releaser har alltid ett visst mervärde.

Utvecklingstid ska varit tre månader. Integration mot Microsoft Dynamics finns på plats.

EC Software har kontor i Sverige, Island och Indien. Bolaget säljer kombinerad CMS och e-handel. Låter som en lokalkonkurrent till Litium. Men jag hittar bara en annan äkta e-handelskund till EC Software, det är DesignTorget. De använder isländska Content management system ecWeb 3.7.3 med tillhörande e-handel.

life

Kommentarer

  1. B.la gothiaforlag.se och verbum.se använder ecWeb och har webbshop.

  2. B.la gothiaforlag.se och verbum.se använder ecWeb och har webbshop.

Leave a Comment