Edblad kompletterar Magento e-handel med Vue Storefront PWA och headless CMS

In Adobe Commerce / Magento, E-handel, Nyheter, PWA, Storyblok by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Smyckes- och accessoarföretaget Edblad satsar på att utöka sin Magento 2 e-handel och vill ta nästa steg. Den nya satsningen ska komplettera e-handeln med en Progressive Web App (PWA) prestandastrategi och ett nytt publiceringsverktyg. Målet är förbättrad prestanda samt att kunna inspirera kunderna med mer frekventa uppdateringar av innehållet på sajten.

”– Vi jobbar i Magento 2 som är en e-handelsplattform med hög flexibilitet och skalbarhet. Nu har vi kopplat samman Magento med ett PWA som heter Vue Storefront och ett CMS som heter Storyblok. Det är väldigt spännande att hoppa på PWA-tåget i det här skedet.”

Säger Leila Kloo, e-handelschef på Edblad. E-handelsbyrån Kodbruket står bakom PWA produktionen. De blir samtidigt Nordens första Core Partner till Vue Storefront.

”– Vi är väldigt glada att hjälpa Edblad att utöka sin Magento-installation med Vue Storefront och Storyblok. Vi har jobbat med Magento länge och är medvetna om att att CMS-delen av Magento lämnar en del att önska. Med den nya integrationen kan nu Edblad själva ändra utseende på siten
mycket enklare. Det skapar en större frihet för dem att att vara mer flexibla i sitt marknadsföringsarbete.”

Säger Andreas Karlsson, vd för Kodbruket. Storyblok används som headless CMS för flexibilitet och med sin förhandsgranskare
kan man enkelt byta bilder, block och design på hemsidan.