Nudie Jeans går ”all in” på PWA, serverless e-handel, Contentful, Django och JAM-stack

In Centra, Contentful, CXM, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Online Marketing, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nudie Jeans som företag sätter tydligen en stolthet i att alltid testa det senaste teknologiskt samt ska ha en stor vilja att bygga en helt digital varumärkesupplevelse och handel. Nu i november går de ”all in” på både PWA, headless commerce och ny serverless JAM-stack. Nudie Jeans nya PWA e-handel har en uppdaterad Centra som plattform, samma val som de använt tidigare ifrån moderbolaget Young/Skilled men nu i en senare version.

Redan 2016 lanserade Nudie prestandaoptimerat med headless och en React.js front. Åter igen är även Aino inblandade som leverantör, de gjorde förra e-handeln. PWA kallas för en “hel & ren fråga” i dagens e-handelsklimat av Aino. Centra e-handel har utökats med Contentful headless samt en Django som CMS.

0ms
Så många millisekunder klockar nya sajten in på

”- Det känns otroligt kul att få lansera ännu en en e-handel för Nudie som tar ett steg in i framtiden. Vi gick headless redan för 4 år sedan och den här gången tar vi det till nästa nivå med serverless och JAM-stack. Återigen har vi skapat vi en global e-handel som saknar konkurrens när det kommer till stabilitet, hastighet och användarupplevelse.”

Säger David Hellsing på Aino, han fortsätter:

”- Alla pratar om headless, men få har löst API-pusslet som headless infrastruktur innebär. Det kräver hög teknisk kompetens och ett envist stenlyftande för att kunna dra nytta av headless och toppa prestandan som vi har gjort den här gången. Detta i kombination med Nudies kreativa varumärkeshantering samt att man vågar satsa på ny teknik har gjort att hela produktionen håller en extremt hög nivå. Serverless innebär att e-handeln i stort sett är helt frånkopplad från backend vilket bl.a gör att besökaren inte behöver vänta på att en server svarar innan innehållet kan visas. Siten blir också mindre sårbar mot t.ex starka trafiktoppar eller serverfel och attacker.”

Startsidan och en första undersida på så mycket som 3,2MB laddar in på 0,616 sekunder enligt Pingdom. I Google Lighthouse tester varierar svaren mer. Nudiejeans.com i en Google Lighthouse mätning. TtI mäts till hela mellan 3 och 8 sekunder. FCP är 2 – 4,1 sekunder.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Cake och 64 kunder till live på Centra headless e-commerce

Istone jobbar med Nudies affärssystem. Tidigare Centra/Young Skilled partner till Nudie var bl a Panagora.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss