Episerver Commerce-grundarens nya produkt när Proffsmagasinet går live på headless e-handel

In E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Proffsmagasinet kallar sig Sveriges ledande e-handel inom verktyg, laser- & mätinstrument och andra byggrelaterade produkter. De har över  60 000 produkter i sortimentet som nyligen flyttat över till en .NET-baserad Virto Commerce headless e-handel. Med tillhörande Nosto personalisering och Prismic headlessstöd som CMS. Virto Commerce grundades av Alexander Siniouguine som tidigare var CPO och tog fram Mediachase från kontoret i Los Angeles. Det i sin tur är produkten som agerade grundplatta i Episerver Commerce när e-handelsplattformen, strategiskt mycket väl passande, fick växa fram i symbios med CMS:et under 2010-talets början. Stilbildande och en stor del av Episervers mångmiljardvärdering idag. Även om nästan all kod i det arvet idag är bortskrivet för molnanpassningar och bättre stöd i multipla SKU:er samt produktlistningar.

Proffsmagasinet ska nyligen även bestämt sig för att byta marketing automation och CDP (customer data platform) till Voyado. Över 200 000 kunder ska redan använda den svenska e-handeln. Virto Commerce ska börjat införas 2017 när en ny DevOps process togs in för företagets e-handelsarbete. Proffsmagasinet.se försågs samtidigt med en ny grafisk profil. Proffsmagasinet har även fått betalstöd av både Klarna, SVEA, VISA, MasterCard, AmEx, Wasa Kredit samt förtroendefaktorstöd från TrustPilot, PostNord och Best. Allt driftas på Prismics val av AWS infrastruktur med EC2, S3, Lambda och Cloudfront.

”- Vi har lagt mycket energi på att skapa en snygg, tydlig och lättnavigerad sajt. Vi är övertygade om att den nya designen kommer att hjälpa oss att stärka vår position på marknaden samtidigt som de nya tekniska lösningarna erbjuder en modern och användarvänlig upplevelse.”

Säger VD Mikko Ollinen.

” – Vi är ett snabbt växande företag, så vi behöver en plattform som inte bara gör det möjligt för oss att expandera utan också följa de ständigt växande behoven och kraven i våra försäljningsstrategier. Virto Commerce markerar definitivt de rutorna som är lätt skalbara och extremt flexibla. Genom att byta till den här lösningen antar vi tekniker som gör att vi enkelt kan lägga till nya kanaler och anpassa produktkatalogen för var och en av dem samtidigt som vi håller reda på den totala försäljningen och sortimentet.”

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Adlibris måste göra mer med all kunddata, inleder samarbete med Avaus