Episerver Optimizely presenterar eget CDP, anledningarna att fokusera helt på optimering

In CDP, DMP, CRM Customer Relationship Management, CXM, E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det ska inte bara bli MVT- och A/B samt optimering för Optimizely 2021. Episerver Optimizely berättar att de för en större publik kommer presentera sitt egna CDP under kommande 2021 Q2, Partner Update.

”Senaste nytt runt Episerver och Optimizely med Zaius CDP samt B2B Commerce och Roadmapuppdateringar”

Tankarna kring CDP och tidigare CRM har funnits sedan många år tillbaka inom Episerver. Ett omfattande, eget projekt drevs tidigare från egna utvecklingsenheten i Vietnam. Det blev känt då det för 3-4 år sedan visade sig att teamet på golvet i Hanoi hade en egen ”CRM-enhet” med stor skylt upphängd. Sedan dess har även tidigare vice-VD:n James Norwood pratat 2017 om egna ”DMP-ambitionerna”.

Men nu tituleras produkttillägget mer tidsenliga CDP. Och det är främst marsförvärvet Zaius, “The Activated Customer Data Platform” som Alex Atzberger, VD på Optimizely och Co. vill prata om denna gång. Deras teknik verkar gå före den egenutvecklade som aldrig riktigt slutfördes.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Helheten var avgörande när Ramundberget valde ut Salesforce och NoA

Det var även spännande att höra Chris Purcell från Optimizely under MarTechFest prata om de grundläggande anledningarna att optimering och MVT är så pass viktiga för Episerver att man tom. byter namn och affärsmässigt fokus. Mycket ska handla om att man tror flera kunder vill göra det Bezos och Amazon famöst gjorde redan för 23-24 år sedan (!). Se bild från 1997 nedan.

Ett avgörande kommersiellt grepp för personalisering som ska ha intensifierats genom åren på Amazon och kommande år även mer eller mindre helt automatiserats. Med start runt åren 2004-2005. Stilbildande.

Det handlar även gärna hos Optimizely om tusenfaldiga små egna A/B-tester i e-handeln för att nåDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hälsokraft släpper omnikanalsatsning på Norce och Voyado CRM


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon