Episerver Optimizely presenterar eget CDP, anledningarna att fokusera helt på optimering

In CDP, DMP, CRM Customer Relationship Management, CXM, E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det ska inte bara bli MVT- och A/B samt optimering för Optimizely 2021. Episerver Optimizely berättar att de för en större publik kommer presentera sitt egna CDP under kommande 2021 Q2, Partner Update.

“Senaste nytt runt Episerver och Optimizely med Zaius CDP samt B2B Commerce och Roadmapuppdateringar”

Tankarna kring CDP och tidigare CRM har funnits sedan många år tillbaka inom Episerver. Ett omfattande, eget projekt drevs tidigare från egna utvecklingsenheten i Vietnam. Det blev känt då det för 3-4 år sedan visade sig att teamet på golvet i Hanoi hade en egen “CRM-enhet” med stor skylt upphängd. Sedan dess har även tidigare vice-VD:n James Norwood pratat 2017 om egna “DMP-ambitionerna“.

Men nu tituleras produkttillägget mer tidsenliga CDP. Och det är främst marsförvärvet Zaius, “The Activated Customer Data Platform” som Alex Atzberger, VD på Optimizely och Co. vill prata om denna gång. Deras teknik verkar gå före den egenutvecklade som aldrig riktigt slutfördes.

Det var även spännande att höra Chris Purcell från Optimizely under MarTechFest prata om de grundläggande anledningarna att optimering och MVT är så pass viktiga för Episerver att man tom. byter namn och affärsmässigt fokus. Mycket ska handla om att man tror flera kunder vill göra det Bezos och Amazon famöst gjorde redan för 23-24 år sedan (!). Se bild från 1997 nedan.

Ett avgörande kommersiellt grepp för personalisering som ska ha intensifierats genom åren på Amazon och kommande år även mer eller mindre helt automatiserats. Med start runt åren 2004-2005. Stilbildande.

Det handlar även gärna hos Optimizely om tusenfaldiga små egna A/B-tester i e-handeln för att nå

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.