Esprit handlar upp Salesforce Commerce B2C och B2B e-handel för 400 Mkr

In Salesforce Commerce Cloud, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Salesforce Sverige berättar för MKSE.com att det globala varumärket Esprit valt att handla upp en ny Salesforce Commerce Cloud efter en viss tid plattformsutvärdering. Esprit berättar samtidigt att de valt investera runt 40 miljoner Euro när de rullade ut den globala uppgraderingen. Sedan tidigare använde företaget en tysk CoreMedia CMS samt Adobe Analytics, Stripe, Paypal och VISA-betalstöd.

” – En del av vår digitala strategi är att bygga en webbplats som fortsätter att växa och glädjer våra kunder med våra varumärkesberättelser och bra produktuttryck. Samarbetet med Salesforce passar perfekt in i detta tillvägagångssätt.”

Säger Leif Erichson, Chief Digital & Operations Officer på Esprit. Först ut är England hösten 2019, följt av Österrike och Tyskland (ännu inte lanserade – inte konstigt att saker kostar närmare en halvmiljard) och inom kort ska även svenska esprit.se bytas ut. Även om den svenska äldre sajten och den engelska nya redan just nu ser nästan identiska ut.

Vi har mer på samma ämne:  Panasonic släpper brand store, utmanar egna plattformsvalen

Utöver Salesforce Commerce Cloud använder Esprit andra delar av Marketing Cloud samt Salesforce Einstein för att få en AI-stärkt e-handels och marketing customer journey mapping. Joachim Schreiner vid Salesforce är övertygad om att modeföretaget komma dra nytta av det nya AI-stödet från tillverkaren. Esprit har dessutom börjat jobba med Salesforce Success Cloud dedikerade experter.

Deras dedikerade experter ska till exempel hjälpa modeföretaget att ge alla sina återförsäljare en B2B-specifik funktionalitet de kan behöva för att sköta större, mer komplexa inköp. Till exempel en beställning av varor för att lagerhantering hos flera butiker under en hel säsong. Och leverans för multipla leveransdatum och platser.

Vi har mer på samma ämne:  Marshall adderar Iggy Pop, uppdaterar Salesforce Commerce Cloud e-handel