Frito-Lay sköter affärerna på Snacks.com, en Salesforce Commerce D2C för 500 000 handlare

In Salesforce Commerce Cloud, CXM, E-handel, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det finns Shopify-historier från Heinz och Lindt om hur de i pandemin tagit saken i egna händer och skapar direktkommunicerande e-handel på bara dagar eller veckor. Nu ansluter sig PersiCo-ägda snacksjätten Frito-Lay till sällskapet med ett eget Salesforce Commerce D2C-initiativ som driver konsumentkontakten och direkthandeln för företaget 2020. Och som förmedlar nya affärer och möjligheter helt baserat på data och kundinsikt.

Frito-Lay menar att deras Salesforce Commerce Cloud D2C shoppingplats och B2B Market kallad Snacks.com (geoskyddad, enbart öppen för amerikaner) når nära samtliga amerikanska hushåll (94%). Snacks.com är även ett nav när Frito-Lay anställda kontaktar runt 500 000 handlare och handelsplatser varje vecka för att prata med dess ägare och ta reda på vad som säljer. Genom satsningen loggar hela 25 000 säljare anställda hos det amerikanska bolaget in och jobbar dagligen. Frito-Lay har 30 tillverkningsanläggningar i USA och Kanada och bearbetar mer än 40 miljarder potatisar per år.

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
Vi har mer på samma ämne:  Ericsson centralstyr 180 marknader på Episerver Digital Experience Cloud, ny martech stack
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.