Sevärda julhälsningar i pandemin från Episerver, Salesforce, Adobe, Sitecore och Sitefinity

In Adobe AEM, Nyheter, Optimizely/Episerver, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Julhälsningarna haglar från CX- och ehandelsbolagen. Det är rätt stor diskrepans mellan vad de olika svenska och amerikanska bolagen väljer att ta upp denna speciella jul 2020.

Adobe Experience och Commerce väljer att redovisa shoppingtrender och via moderbolaget Adobe visar man upp en showreel om ”det ovanliga året”. Sitefinity Progress, som haft några år av tvivelaktiga beslut inom sin marknadsföring, har en ovanligt tyst högtid med enbart några ”Sitefinity Website of the Year Awards” vinnare redovisade. Sitecore väljer att berätta att man ger ett bidrag till välgörande ändamål med en stockart-bild. Salesforce hade just sin stora digitala Dreamforce och väljer främst att visa upp Marc Benioffs budskap från den julpyntade San Francisco scenen.

Vi har mer på samma ämne:  Rituals introducerar Salesforce e-handel med gratis och personaliserade te-sorter, handmassage och produktprover, ökar med 80%

Episerver däremot har engagerat delar av egna personalen i en distansinspelning av, inte färre än tre hellängdslåtar. Framsjungna av t ex CMO Kristen Allegri Williams och Londonbaserade Head of Brand, Demand & Digital Andrew Davies. De är med i ”CRM Playaz 2020 Battle of the Bands” (de är tydligen ett CRM-bolag nu) och under namnet ”Epi Encores” sjunger för fullt med i ABBAs Winner Takes it all, Mrax We’re Yours och Pharells Happy. Som de tolkat om till ”..because I’m Epi”. Sevärt.

Vi har mer på samma ämne:  Emma sålde 1,5 miljoner madrasser över ny D2C e-handel