Google hjälper ledningen se värdet av hastighet, vitalt inför Core Web Vitals förändringarna

In PWA, CXM, Nyheter, Sökmotor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Om bara fyra månader inför Google en av de störra förändringarna hur sökresultat värderas och hanteras i egna sökmotorn. Uppdateringen med nya ”Core Web Vitals” innefattar tre nya sätt som hastighet, perf, räknas in i egna algoritmerna. Att Google är en förespråkare för vikten av prestanda har vi noterat ända sedan AMPs införande (och främjandet av PWA därefter).

De nya värdena LCP Loading, FID Interactivity och CLS Visual Stability adderas till sedvanliga värderingarna i mobile-friendliness, safe-browsing, HTTPS-security och ”intrusive interstitial guidelines”.

Vi har mer på samma ämne:  Agila team och svenskt moln möjliggör 300 deploys i månaden för SBAB

I samband med detta, och hur viktigt det är för en verksamhets affär, berättar svenska Googles Lina Hansson att [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]Google förespråkar nya sätt att räkna på vad hastighet kan kosta ett företag. Med hjälp av Optimize och A/B test som i riktigt kronor och ören kan berätta hur ”kostsam” en slöare sida är. Företag bör i A/B-test sakta ner en egen webbsida för att för ledning och budgetägare bevisa värdet av hastighet på webbplatsen.

Lina har sett resultat på +12% till +124% och ett snitt på hela 100%. Page Value anses som en av oftast bortglömda, viktiga mätvärdena i Google Analytics.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Sveriges snabbaste PWA e-handlare nådde inte tillräckligt med kunder, i konkurs