Granngården föredrar norsk e-handel framför svensk, ny partner väljs ut igen

In E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

MKSE.com Norge ✕ Sverige: Granngården med runt 100 butiker runt om i landet har norska ägare i Felleskjöpet Agri sedan 2016. De blev rätt snart även mer lokalpatriotiska med ett nytt CX- och e-handelsleverantörsval. Granngården har idag lanserat en ny e-handel. Lagom till utesäsongen. Det på en norsk-svensk utvecklad NCG Epinova Optimizely/Episerver Commerce produktion. Det har varit många turer för trädgårdsbutikskedjan. Redan 2017 kastades Columbus och Cloud Nine ut för att Granngårdens dåvarande IT-chef och e-handelsansvarige litade mer på TietoEVRY att “skapa nästa generations e-handel- och omnikanalslösning”.

Den tidigare lösningen dessförinnan hade förvisso några år på nacken. Påpassligt av kedjan sjösattes den redan för 10 år sedan, vilket får anses som framåtlutat av de tidigare två ansvariga partners.

Med de norska ägarna förnyades e-handelsavtalet istället med Optimizely/Episerver Commerce och NCG. SAP Commerce Cloud och gamla hybris i sin tur har, som vi skrivit om i flera vändor, haft svårt att behålla de nordiska tidigare storkunderna med sitt nya, kvantitativt

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.