Granngården föredrar norsk e-handel framför svensk, ny partner väljs ut igen

In E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

MKSE.com Norge ✕ Sverige: Granngården med runt 100 butiker runt om i landet har norska ägare i Felleskjöpet Agri sedan 2016. De blev rätt snart även mer lokalpatriotiska med ett nytt CX- och e-handelsleverantörsval. Granngården har idag lanserat en ny e-handel. Lagom till utesäsongen. Det på en norsk-svensk utvecklad NCG Epinova Optimizely/Episerver Commerce produktion. Det har varit många turer för trädgårdsbutikskedjan. Redan 2017 kastades Columbus och Cloud Nine ut för att Granngårdens dåvarande IT-chef och e-handelsansvarige litade mer på TietoEVRY att ”skapa nästa generations e-handel- och omnikanalslösning”.

Den tidigare lösningen dessförinnan hade förvisso några år på nacken. Påpassligt av kedjan sjösattes den redan för 10 år sedan, vilket får anses som framåtlutat av de tidigare två ansvariga partners.

Med de norska ägarna förnyades e-handelsavtalet istället med Optimizely/Episerver Commerce och NCG. SAP Commerce Cloud och gamla hybris i sin tur har, som vi skrivit om i flera vändor, haft svårt att behålla de nordiska tidigare storkunderna med sitt nya, kvantitativt [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]räknande licensavtal som ska ökat årskostnaderna flerfaldigt. Det ska enligt elaka tungor vara ett desperat försök att hindra de övriga fallande on-prem intäkterna som offentliggjordes främst förra våren (vilket även ledde till frigörande av en mängd nya C-level chefer hos bl a just Optimizely samt Sitecore). Vi har sett det hos svenska konton som Indiska, TUI, H&M koncernen, Reima, Clas Ohlson, Electrolux och Levi.

”- Vi har valt Episerver som ny plattform och vi ser verkligen fram emot vad plattformsbytet kommer ge.”

Säger Monika Dagberg, E-handelschef på Granngården. Förutom Episerver som plattform har Granngården valt att använda sig av ett nytt PIM-system; Riversand samt en kraftig sökmotor genom Apptus E-sales – och en Retail Server-koppling till Granngårdens befintliga affärssystem i Mictrosoft Dynamics AX. Även fraktmotorn bytts ut till Unifaun. Granngårdens e-handelsleveranser skickas både från centrallager, direkt från vissa leverantörer samt från butikernas lager, i ett komplext system som ger e-handeln tillgång till bolagets alla produkter och allt lagersaldo.

Vi har mer på samma ämne:  Clas Ohlson Clas Fixare byter till Contentful och Salesforce

Målsättningen var att förbättra kundens köpupplevelse i den nya e-handeln. Det är även en nya plattform berättar teamet bakom för MKSE.com. Den molnbaserade lösningen ska göra det lättare för kunden att hitta vad den söker och underlätta såväl genomförande av ett e-handelsköp (med t ex lagersaldo i sin lokala Granngårdenbutik).[/ppp_patron_only]