Hemköp behöver e-handelstöd kvickt, tar in dedikerade specialister på plats

In E-handel, Java, Marketing Automation, Nyheter, Salesforce, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Hemköp och marknadschef Ted Bergström berättar idag att de tagit in ny, dedikerad ehandelskompetens in form av expertkonsultinsatser inom omnikanal- och D2C från svenska Omniarch. Och deras resurskonsulter på plats. De ska stödja Axfoodbolaget i deras digitala förändringsresa med start i januari 2021.

Först ut är en grundlig analys av ehandelsplattform- (en SAP Commerce Cloud/hybrid samt ett nyupphandlat Salesforce CRM/lojalitetsprogram – läs mer om dessa nedan), alla påbyggda digitala marknadsföringsprocesser / automatiseringar samt generellt kring varuplanering i enighet med e-handeln.

Vi har mer på samma ämne:  Bäst i världen på global e-handel, Accenture, IBM, Deloitte och WPP toppar

Det kan behövas hjälp snabbt. För stunden ligger hela hemkop.se[ppp_patron_only level=”1″] nere på grund av tekniska problem. Hemköp är en gammal SAP Commerce/hybris användare sedan 2016. Samma plattform som Willys kör. För e-handel har man tidigare jobbat med Accenture/Brightstep, DDB, Claremont och Capgemini Sogeti. Inhouse-gänget på moderbolaget Axfood har tidigare förstärkts med Recoordinate marketing konsulter. Axfood är även ägare av en omfattande Salesforce Marketing Cloud för MA. Om den nya leveransen säger Ted Bergström, marknadschef Hemköp:

” – Hemköp har under 2020 sett en markant ökning av intresset att handla mat online, samtidigt som våra butiksmedarbetare gör ett fantastiskt jobb i att möta kundernas önskemål i butik. Vi tror på kombinationen med butik och e-handel och tar nu hjälp av Omniarch och deras gedigna erfarenhet av att driva tillväxt i e-handeln ur ett omniperspektiv.”

[/ppp_patron_only]
Vi har mer på samma ämne:  Newport till 30 länder med Voyado CRM-satsning