HSB satsar på EPiServer för ett försenat, omfattande intranät

In Intranät, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Update: I ett av de sista, större Polopoly-utrullningarna gick HSB så sent som för tre och ett halvt år sedan live på en Polopoly 9 CMS. Sedan dess har den medlemsägda, kooperativa organisationen både varit ute i en större CMS-upphandling 2011 (där MKSE.com var inblandad) samt hunnit köpa in en EPiServer CMS för årets satsning HSB-historien.se.

Vad MKSE.com erfar blir det nu samma .NET CMS framöver även för kommande HSB intranät och därefter även kanske kommande HSB.se. Dessa levererade av Cybercom och Objektfabriken. Den förstnämnda, som på sistone annars främst konsultat inom WordPress, har tidigare även haft ansvaret för att ta fram 2011 års release av en ny HSB mobilwebb.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  HSB flyttar till Optimizely DXC-molnet efter ett decennium, ny partner

HSB intranät är redan idag omfattande och funktionsrikt. Det beskrivs som landstäckande och en satsning som ska nå samtliga medarbetare på kontorsplats samt HSB-föreningarnas ordförande. På Intranätet hittar alla som jobbar på HSB bland annat:

 • Interna nyheter.
 • Beslut som rör hela HSB.
 • Kurs- och konferensutbud
 • Gemensamma styrdokument.
 • Beställningsmaterial

Kommentarer

 1. Tack Martin för omnämnandet av Objektfabriken, men tyvärr har du fel i det du skriver.

  Leveransen av intranätet har helt och hållet skett av Cybercom-personal. Det är dock så att flera personer som varit inblandande i delar av detta arbete numera gått vidare till en anställning hos Effektverket, men när arbetet genomfördes var dessa personer anställda hos Cybercom. Alltså är detta en ren Cybercom-leverans och inget annat.

  P.s Jag tror inte heller att Cybercom främst konsultar på WordPress, även om de kan det också… D.s

  Mikael Grönlund

  Affärsområdeschef Effektverket (en del av Objektfabriken)

  F d anställd på Cybercom

Leave a Comment