Hubspot köper in sig i ”AI sidekick” inom smart copy

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Content Marketing, CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Anar vi en kommande uppköpsvåg av GPT-3 relaterad och utvecklad mjukvara inom olika typer av kreativitet, bildhantering och copywriting? Något för martech-husen och CX-sviterna att bita tag i? Inte omöjligt då tekniken i år trumfat den mänskliga uppfattningen om vad som är skrivet av en människa eller en maskin. Hubspot investerar idag i ”AI sidekick’en” Jasper som är utformad för att hjälpa organisationer och team att skapa bättre och med relevant content snabbt. Främst inom copywriting såsom blog artiklar, social media posts, website copy. Det finns ett omfattande och snyggt UI för att visa alla typer av content man som kund kan släppa iväg AI:t att författa.

Vilka svenska bolagsledningar har redan spenderat för mycket pengar på metaverse och mindre taktiska digitalbeslut? Leta i MKSE.com innovation tech nyhetskategori. Öppen gratis under en begränsad period.

Hela 70 000 kunder ska idag vara aktiva på plattformen och bolaget är ingen liten spelar, det värderades till runt 16 mdr SEK redan i sin Series.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Stena Line live i 16 länder, så blev nya Adobe Experience lösningen med AI chat

Även Movable Ink (där AI stödet heter Da Vinci) har nyligen presenterat sina resultat från senaste årens forskning att personaliseringen inom direktkommunikation som email och SMS måste ta till AI-stöd för att bli heltäckande och smart nog.