Indiska fortsätter bygga om digitalt för framtiden, Zalando marketplace mycket viktig

In E-handel, Lojalitetsprogram, Nyheter, Omnikanal, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Svenska mode- och inredningskedjan Indiska köpte häromåret in en ny digital identitet och profil av bl a Animal som ett första steg på sin digitala transformationsresa. Då talades det mycket om att fungera i ett omni- och ”cross-channel” perspektiv för nya och befintliga kunder. 75 procent av Indiskas trafik var under 2020 mobil och detta skulle den nya UX:en och designsystemet ta hänsyn till.

Idag säljs Indiskas produkter i 48 egna butiker i Sverige och Finland samt via den internationella hemsidan www.indiska.com. Dessutom har man under 2021 jobbat hårt på en ny multikanalstrategi samt att finnas med i olika marketplaces. Där är Zalando den största och idag absolut viktigaste.

Vi har mer på samma ämne:  Större antal idrottsförbund och föreningar väljer Consid och SiteVision

Avensias [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]produktramverk Storefront Nitro (React) används fortsatt tillsammans med Optimizely/Episerver Commerce plattformen från 2020. Och Voyado lojalitetsprogram samt en InRiver PIM för hela Indiska.com. Indiska var innan en SAP hybris e-handel.

Indiska erbjuder heminredning, kläder och accessoarer i modern nordisk design med influenser från världens alla hörn.

[/ppp_patron_only]