Inga byråer kvar i svenska WeWork co-working space

In CXM, E-handel, Hubspot, Marketing Automation, Nyheter, Star Republic by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Är det en lärdom om att inte ha för korta och icke-inlåsta hyreskontrakt som utkristalliserar sig? Inte många av de webb-, digital och e-handelsbyråer som valde att flytta in på svenska WeWork vid öppnandet finns kvar på plats idag. Visar det sig.

Det är faktiskt bara e-handelsbyrån Star Republic (som efter artikeln publicerades hör av dig och berättar de också just flyttat ut) som har ett kontor kvar på Malmskillnadsgatan 32 i Stockholm, bara 1,5 eller max två år efter inflyttningen.

Vi har mer på samma ämne:  Impact titulerar sig störst i Norden inom e-handel med 0,4 mdr omsättning, tittar på förvärv

Annars är Episerver Commerce fokuserade byrån [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]Cloud Nine, Marketing Automation-rådgivarna LeadFront, och nocode/open source webbyrån Stormfors borta.

Resurskonsulterna Netlight har förvisso kvar sitt våningsplan, liksom svenska Microsoft. De delar numera yta med bl a Oatly.

Anledningen är de månatliga hyresmodellerna som efter smekmånaden första året efter inflytt höjdes med nästan det dubbla i flera fall. Vid lansering kostade det från 10 000 kronor i månaden för skrivbord i egna kontorsrum, 4500 kronor per månad för passerkort och tillgång till co-working samt 5500 kronor i månaden för ett eget skrivbord i öppet landskap.

Vi har mer på samma ämne:  Större ledningsförändringar på både Norce och SQLI Nordics
[/ppp_patron_only]