inRiver kastar om i ledningen, grundarna åker ut. Ny VD från Eloqua

In Nyheter, PIM by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Nya vindar blåser in över svenska inRiver PIM. I ett svep tvingas båda grundarna VD Niclas Mollin samt CTO Jimmy Ekbäck att lämna företaget. De båda hade spenderat det senaste decenniet på inRiver. Beslutet har att göra med att nya delägare och nytt kapital om 100 Mkr nyligen togs in från Verdane och Industrifonden. Beslutet ska inte varit frivilligt, enligt grundarna. Omsättningen ska passerat över 100 miljoner kronor under 2017. Ny VD blir amerikanen Thor Johnson med en bakgrund i Oracle Eloqua marketing automation.

Som vi gick igenom i somras har inRiver börjat klättra i viktiga Quadrants och Waves, men samtidigt nosar konkurrenterna på flera av de aktuella marknaderna. Några av konkurrenterna som ligger före just nu inkluderar:

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Världsledande e-handel inom jakt släpps av NoA Ignite

Produkten ska just nu skrivas om med hjälp av de nya miljonerna. Forresters analys i PIM Waven “The Forrester Wave™: Product Information Management Solutions, Q4 2016” (som fortfarande är den gällande 2018) avslöjade att inRiver hade för begränsade kopplingar mot andra backend-system men att bolagets nya “software-as-a-service” (SaaS) first” strategi verkade lovande. Forrester var även imponerade av hur inRiver lyckats med en, främst partnerledd, expansion. Snarlik den svenska Episerver även lyckades väl med under åren 2005-2015.

Det är intressant med nya VD:ns marketing automation bakgrund. PIM har, liksom DAM för några år sedan, hamnat i skymundan av de mer moderna och ROI-fokuserade martech-systemen och inte minst de enorma sviterna (som Oracle) som bl a inkluderar ett avancerat mediahanteringsstöd. Just Adobe använde mycket tid i sin februarirelease att prata om ROI inom egna DAM:et. Och Adobe brukar sällan nämna förkortningen PIM (däremot ofta DAM). När Adobe ovanligtvis gör så är det tillsammans med företaget Agility Multichannel (vars PIM det finns en connector för).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Jetshop och Storm Commerce blir Norce, nya kombinerade kundlistor

De senaste nyheterna från inRiver i övrigt rörde ett samarbete med lokala Jetshop. Företagets huvudkontor återfinns i Malmö, sedan finns  kontor i ChicagoLondonAmsterdam .och Stockholm samt säljkontor i Phoenix och Istambul.

Allt om kundklubbar, lojalitetsprogram och customer loyalty?

i Sverige?