Kunder nämns i Drupal källkoden, försenar alla projekt

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Drupal med grundaren Dries Buytaert fortsätter, nästan desperat, sätt att försöka förmå Drupal-användande kunder att dela med sig av sin anställda eller kontrakterade utvecklingskompetens.

Det senaste initiativet från Acquia är ”Git-företagscreddandet”. Med start hösten 2014 försöker Acquia få arbetsgivare med duktiga Drupal-anställda att skänka tid för att jobba på buggar i Drupals generella open source-källkod. Gentjänsten var att den anställdes arbetsgivares namn (!) inkommenterades i incheckad kods Git-versionshanteringssystem. Allt för att försenade Drupal 8 ska kunna färdigställas.

Exemplet som nämns är att ”Pfizer” ska kommenteras in i Git. Knappast som något läkemedelsjättens IT-policy tillåter eller något som läkemedelsföretaget väntas vilja stå som ansvariga avsändare för. Framförallt inte i närheten av en kompensation när andra Pfizer Drupal-projekt drar ut månader på tiden eftersom 20% av projektarbetstiden gått till Drupal core-arbete.

Enterprise-beställare har inte samma syn på den livsnödvändiga ”contribution” som open source CMS är helt beroende av. Kundernas projektstorlek och omfattande kompetenskrav verkar blivit ett riktigt stort problem för Drupals framtid, med start i den 8:e versionen.

0st
av alla kompetenta Drupal-utvecklare jobbar enbart för Acquias kunder idag

Iden verkar inte heller helt översedd. Det är osäkert initiativtagarna emellan vad som ska hända då flera hjälper till på samma bugg i olika tidsperioder eller vad som händer med de som bara hjälper till testa buggfixar.

Till saken hör att Acquia är kända för att själva dammsugit upp stort sett all kvalificerad Drupal-kompetens i framförallt USA. Deras kommersiella intressebolag har de senaste åren rekryterat hela 500 av de bättre utvecklarna för att jobba med deras egna drifts- och utvecklingsuppdrag. De kunderna är de större Drupal-användarna på marknaden och är väldigt viktiga för produktens rykte, marknadsföring och försäljning. Men allt leder till Acquias nu rätt desperata försök att ”ge tillbaka”, filosofin som Drupal-kärnan bygger på.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nyheterna i Forrester Wave Content Management Systems Q3 2023, flera eliminerade

Kommentarer

  1. Försenat? Har Drupal 8 haft en planerad release date? Så vitt jag vet har det inte utannonserats något datum och Dries har på de senaste Drupalcon alltid sagt att det kommer när det kommer. Och även i skrivandes stund finns det ingen releasedate officiellt: https://www.drupal.org/core/release-cycle

  2. Tror att du slagit ett nytt rekord i att missförstå precis allt Martin. Hör gärna av dig nästa gång du vill skriva om Drupal, Martin om du vill ha faktaunderlag och korrläsning.

  3. Is this true? Drupal Git-comments for clients encouraged by @acquia ? This company will never grow up.

Leave a Comment