Lyko har live-shoppat ett år, släpper Lyko Testa Live L’Oréal Modiface AR. E-handeln i pandemi växer med 70 procent

In Nyheter, AI, ChatGPT, Machine Learning, Content Marketing, CXM, E-handel, Microsoft .NET, Online Marketing, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det är tur Lyko har omfattande statiskt CDN-stöd och en bra Azure molnskalning, för de fortsätter addera tunga, grafiska omnikanalstöd till lyko.com i pandemin. Rickard Lyko berättar i ett meddelande att senast ut är Lyko Testa Live som är en grafisk motor för att addera smink av olika slag till en webb- eller mobilkameravy live. Inför köp, om konsumenten vill se hur mascaran ter sig ”i verkligheten”. Som Boo.com nog tänkte det sig, fast med 20 års utvecklade hårdvarustöd tillgängligt idag. Det är viktiga leverantören L’Oréal som har utvecklat AI-verktyget Modiface, som ligger bakom produkten. De tog fram den 2019/2020 för att låta kunder kan applicera produkter på sig själva via en kamera.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Dyra konsult- och headless plattformskostnader tog kål på Babyworld

Med den nuvarande omsättnings- och lönsamhettillväxten har Lyko råd att sjösätta nya digitalinitiativ. Nettoomsättningen senaste kvartalet uppgick till 436 Mkr (upp från 276 Mkr samma kvartal året innan) med ett rörelseresultat (ebit) på 11,8 Mkr.

” – Lyko har under många år haft en hög tillväxt men i år har vi växlat upp ytterligare och vår e-handel har vuxit med 70 procent.”

Säger Rickard Lyko, vd på Lyko. Tjänsten kommer ifrån Lyko jobbar även med Episerver Peerius personalisering, Apprl matchning samt en Centino chat. De testade även på livestreaming-trenden med Bambuser redan i oktober 2019. Allt på en Episerver Commerce av Avensia.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Avensia vinner nya loggor, satsar på nya partnerskap och förmågor