Magento en Midsize Market strategi, inte bara e-handel för Adobe

In Adobe AEM, Adobe Commerce / Magento, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under måndagen ägde årets Magento Meet rum på Piperska Muren i Stockholm. Det större årliga Magento-eventet i Norden och norra Europa.

Arrangörerna, tillika Magento-partnern Nordic Web Team stod på scen tillsammans med Magento-representanter från Europa och USA för att prata Adobe-uppköp, RWA – Responsive Web Apps och mycket mer. Bland talarna syntes även Google Cloud, Wellstreet och DIBS som anslöt för e-handelsrelaterade sidospår.

Adobe Norden fanns på plats, men enbart representerade av en partneransvarig. Men via Stephanie Kershaw, kanalansvarig för sälj på Magento, framkom ändå en hel del intressanta fakta om hur det digitala kundupplevelse-företaget ser på sitt viktiga, nya e-handelsförvärv. Den mesta informationen var sprillans ny för samtliga. Stephanie berättade själv att hon så sent som för två veckor sedan fick nya visitkortet och @adobe.com-epostadressen. Officiell information, logotype och första informationen om integrationer av ”Magento an Adobe company” (nya officiella företagsnamnet) hade Magento-teamet fått först nu i september.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Det ska ICA primärt förbättra med nytt GCP Google Cloud molnstöd

Intressant var att Adobe öppet valde att understryka att Magento e-commerce framförallt var en del av en större midsize market-strategi (mellanstora kundföretag) som företaget tydligen länge suktat efter. En storlek på kunder som, efter tidigare förvärv av Adobe, nästan helt saknats. Trots 2,5 års samarbete med Microsoft Dynamics hundratusentals mellanstora kunder. Samma kundfokus som, det just nu mest omtalade, eventuella förvärvet av Marketo B2B Marketing Automation även fokuserar stort på.

Microsoft-samarbetet verkar, enligt anställda vid Adobe, främst lett fram till olika Azure driftslösningar för enterprise kunderna. Snarare än kreativa samarbeten mellan ERP/CRM och Adobe Experience Manager.

Dessutom har man redan börjat addera e-handel till den egna kundresan och försöker få in moment som ”consideration” och ”conversation” som nya delar Adobe Marketing Cloud och Adobe Experience Cloud snart integrerat och heltäckande kan hantera och agera på (se bild). Satsningen går inte helt i linje med det tidigare e-handels/stöd-fokuset på Adobe Commerce Integration Framework (CIF) och “Experience Fragments“. Men de delarna går säkert att behålla paralellt för att föra dialog med de kunder som enbart vill ha en del och inte hela sviten från Adobe.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Magento-konsult går in under webbyrå, kraftigt minskad omsättning

Vad Adobe nu har efter förvärvet listade även Det är totalt 22 kontor, en e-handelspersonal på hela 3300 anställda och två nya kontor i Sverige och Danmark.

På kundlistan för Magento, innan Adobe, visades följande loggor upp. Fältbutiken, iZettle, GardenStore, Tine och Swedish Radio Supply. Inte direkt värda 14,6 mdr SEK köpeskillingen.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.