Magento-konsult går in under webbyrå, kraftigt minskad omsättning

In Adobe Commerce / Magento, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Adobe Magento-fokuserade Caupo har sett sin omsättning gå ned med omkring trettio procent under pandemin och bolaget blir nu istället en ehandelsutvecklingsdel av en mer renodlad UX/webbyrå. Som de senaste åren passande valt fokusera på bl a e-handelskunder för sin konsultation. De båda aktörerna ska dessutom suttit väldigt nära varandra.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.
Det är Helsingborg Design LAB (HDL Group) som förvärvar e-handelsbolaget Caupo under december 2022.

Carpo i sin tur är kända för att bl a ha släppt Budo & Fitness Adobe Magento 2 PWA e-handel hösten 2020 samt en typ av open source e-handelslösning för lokala kunden Helsingborg Stad. Stenströms mode var även en Magnetokund under en period till byrån. För några år sedan byggdes även en Magneto åt kunden Mobile Store som däremot efter bara tjugo veckor fick rullas tillbaka i ett större decable. HDL i sin tur jobbar bl a med Sail Racing som kund. Sail Racing har tidigare varit en Jetshop användare men är idag en annan lösning med bl a Klarna PSP stöd. Bolagen hoppas på sam- och stordriftsfördelar i lågkonjunkturen. Caupo omsätter ca. 7,5 Mkr årligen.

Nyheten är bara en av många i en rätt tät ström nyheter om hur Magento Sverige har det fortsatt väldigt hårt, kanske tuffast av alla mer namnkunniga ehandelplattformsval idag. Det gäller både för nykundtillväxt och lönsamhet. De största svenska partners har alla kompletterat med andra plattformsval för att inte tappa kunder samt produkten är bland de mest frekvent lämnade i nya projekt sedan 2020/2019. Väldigt få nykundsreleaser släpps också.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Vaimo når 0,6 mdr med Composable Commerce

Även svenska Adobes satsning på e-handel ska inte ha samma fokus eller lika mycket lokalt partnerengagemang som för några år sedan. Adobe globalt länkar knappt alls längre till någon egen information om open source versionen av Magento längre (leder till kommersiella Adobe Commerce). En mångårig utmaning ska vara att många mindre och mellanstora kunder inte har haft råd att byta till Adobe Commerce och känner att kostnaderna att uppgradera till Magento M2 och patcha alla kontinuerliga sårbarheter har blivit okontrollerbart.

Det leder till att branschexperter som Tim Bucciarelli i nya uttalanden (se nedan) tror att produkten stegvis de kommande åren kommer överges och glömmas bort.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss