Makesyoulocal och Löwengrip bakom de första konsulttjänsterna och stöden för Amazon Sverige

In Amazon, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Black Friday inträffar den 23:e november i år och allt fler verkar tro på HUIs VD Jonas Arnbergs förutsägelse om att det även blir datumet då Amazon lanseras i Sverige.

Några som satsar på ett snart intåg är danska Makesyoulocal vars Sverigeenhet i sommar börjat marknadsföra olika tjänster för ”snabbare etablering på Amazon och deras olika marknadsplatser”. 

De erbjuder numera svenska e-handlare att ”Starta sitt Amazonäventyr med en Amazon Scan för endast 2500 kr”. Scanen består av en rapport med information e-handlare ska  behöva för att kunna komma igång och ta rätt beslut gällande försäljning på Amazon Marketplace. De har tidigare främst erbjudit SEM- och SEO-stöd men hoppas nu även kunna konsultera inom stödtjänster för en annan drakes tjänsteutbud. 

Henrik Hansen förtydligar för MKSE att Makesyoulocal anser att e-handlare bör ta ställning hur / om man skall sälja och marknadsföra sina produkter på Amazon, och kanske inte bara begränsat till Amazon Sverige – möjligheter kan finnas på andra Amazon-sajter.
Makesyoulocal säger sig jobbat mycket med Amazon i Tyskland och dessa erfarenheter kommer de försöka dela med sig av till svenska e-handlare. Henrik kommer under slutet av augusti ha ett webinar med Anna Nordlander, som tidigare var VD på The Friendly Swede.
”  – Webinaret blir för alla e-handlare och nyfikna som vill ta de första stegen, och förstå hur man eventuellt kommer igång. Vad är viktigt i början och hur kommer man igång.”

Även Isabella Löwengrips digitala konsultgäng på Nordic Tech House ska investerat större mängder tid och kraft på att lära sig hur de bäst ska sälja sina kosmetikartiklar under varumärket Löwengrip på Amazon. Bland annat på de öppna tyska och engelska Amazon Marketplace. Målet för Nordic Tech House ska vara att bli rankad som ”ett Amazon Luxury Brand”. En kunskap de framöver hoppas kunna dra nytta av för egna försäljningen och kanske även sprida vidare som konsultation. 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  1000 övervakande människor krävdes för automatisering och AI i Amazon Go butikerna, tekniken läggs ned

Idag har de 92 produkter listade inom skönhetskategorin på engelska Amazon, men de syns ännu varken i topplistor, rekommendationer eller andra premierade listningar.

Även Amazon själva har givetvis mycket pedagogiska stöd för att berätta om hur en mindre eller större e-handlare listas på deras marknadsplatser.

Butiksdöd. Omnikanal-investeringar och digitala projekt som pågår runt om i Sverige

MKSE.com har samlat på sig en lista med allt som händer.