Mars, Kraft Heinz, LEGO och River Island huvudtalare på första MACH headless-event

In Contentful, Contentstack, Headless / Decoupled CMS, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det är inte bara i Europa MACH Alliance styr och ställer. Det visar sig under en första MACH One konferens som nyligen avverkades med runt 400 deltagare. Huvudtalarna till konferensen i London kom även från flera amerikanska storföretag.

Alla svenska kunder som handlat upp Contentful på sistone hittar ni i MKSE.com dagligen uppdaterade Contentful-sektion. Läs allt här.
De var många och namnkunniga. Som MKSE.com releaselista även kunnat notera de senaste åren. Från USA kom Kraft Heinz, Crate and Barrel och Mars, från UK Asda, Costa Coffee, , Primark och River Island. Alla även med talarslotar på MACH One.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ChatGPT gör headless och MACH en stor kommersiell tjänst

En annan huvudtalare var danska LEGO (Contentstack förespråkare). LEGO ska börjat sin flytt till headless redan 2018 med en ny arkitektur, därav har de en del erfarenhet inom det nya området att bjuda på. LEGO hyllade i ett uttalande hur de klarade av att skala upp under pandemin på den mer flexibla plattformen, vilket ska ha räddat bolagets försäljningssiffror. De flyttade från en Oracle ATG e-handel.

MACH Alliance med tidigare president Sonja Keerl i Holland och idag tillträdda Managing Director Holly Hall har numera över 60 medlemmar, efter bara två år. MACH står för Microservices based, API-first, Cloud-native SaaS och Headless.