Mastodontprojekten på väg bort, miljard-ehandel drivs av tretton anställda

In Nyheter, Amazon, E-handel, Lojalitetsprogram, Offshore development, Online Marketing, PWA, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det ska inte behövas hundratals utvecklare och UX-are för att driva en e-handel idag. Eller tusentals som hos vissa tyska biltillverkare. Det utlovar kanadensiska Shopify som växte med massiva 62 procent nya D2C e-handelsägare bara under pandemins första sex veckor. Shopifys COO Harley Finkelstein påpekar att egna Shopify Plus-kunden Kylie Cosmetics, som nyligen såldes i en 6-miljardersaffär med Coty, ett nytt, legacy-befriat varumärke man gärna associerar sig med, enbart drivs av 13 FTE:er. Resten står den molnbaserade plattformen för, i form av t ex:

  • Vertikalkunskap om skönhet
  • Årstid- och säsongskunskap om skönhet i förhållande till tips/tricks kring t ex Black Friday
  • Redigeringsstöd och grafiskt gränssnitt
  • Integrationer via egna marketplace
  • Integration till externa kanaler som Instagram
Vi har mer på samma ämne:  E-handlare med 400 butiker till attack mot Shopify, byter leverantör

Kylie Cosmetics utmanar etablissemanget med en ehandel lika omfattande som den hos jättarna, menar Finkelstein. Men de gör det med 5-10% av personalstyrkan:

”De utmanar sådana som Sephora, Mac och L’Oréal, men gör det med så mycket färre människor. Shopify-teknik används för att utnyttja det existerande communityt och och nå ut med försäljning till en global publik. ”

Denna trend, skapad av pandemin och med bevisad effekt i form av så många D2C e-handelslösningar och B2B Marketplace satsningar sjösatta på bara timmar eller dagar, är främst till kundens vinning. Det är så klart väldigt dåliga nyheter för de bolag vi främst associerar med jätteprojekt och att skyffla hundratals främst offshore-resurser fram och tillbaka och webb- och e-handelsprojekt. Som Accenture, Capgemini, Deloitte, IBM, Publicis Sapient och Wipro.

Vi har mer på samma ämne:  IBM köper upp 21 cloudföretag under 20 månader