Doberman på export? Så har EY hanterat sina andra UX-byråförvärv

In CDP, DMP, Content Marketing, CXM, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Sommarens nykomponerade service design-gäng på EY Doberman har inför hösten fått flera nya kollegor och möts av en helt ny EY-satsning på ”Design Thinking”, kreativitet och innovation i Stockholm på Jakobsbergsgatan. Det genom det globala, framgångsrika konceptet EY Seren som framöver på pappret delvis kommer interkonkurrera, och samarbeta, med nyligen uppköpta Doberman.

Ernst & Young ”andra” UX-bolag är en ”growth”-satsning som via design, forskning, moderna workshop-processer ska identifiera och påverka customer experience, operating models och val av tillförande martech-plattformar. Det är olika typer av designers som ska kombineras med främst de juniora Management-konsulter E&Y sedvanliga anställer via läroverk samt traineeprogram. De juniora Management-konsulterna har tidigare ingen erfarenhet alls av tjänstedesign som begrepp eller arbetsmetod. Det får de en crasch course i vid starten, visar en arbetsbeskrivning. Det liknar motsvarande service design och ”Design Thinking”-satsningar inom Capgemini (Idean/Backelite), Accenture (Fjord, m fl) IBM (iX) och Deloitte (Acne).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Infobaleen tar in 18 Mkr, Accenture Kaplan VD tar över

Laurence Buchanan har i höst utsetts till ny VD för EY Seren, han har tidigare varit Head of CRM & Social CRM Principal Capgemini samt EMEA Vice President for CRM på SAP. Seren-konceptet har tidigare varit framgångsrikt inom EY och kontor har senaste åren öppnats upp i Mexico City, Oslo, Johannesburg, Dublin, Lisbon,Paris, Dubai och London. Oftast hos de befintliga konsulterna inom revision och ekonomi.

Bolaget köptes, liksom Doberman, upp i en affär 2015. Men det har sedan dess fått agera delvis utanför EY och bolaget har fått möjlighet att öppna upp egna noder och småkontor i EYs andra kontorsbyggnader världen över. Kanske även framtiden för varumärket Doberman som koncept. Istället för att slå ihop Acne med grundverksamheten (som CGI, TietoEvry m fl valt att hantera sina byråförvärv) valde ju Deloitte nyligen att istället satsa på det förvärvade varumärket.

” – Bland glädje och förvirring – EY Seren Sverige har kommit .. Kort och gott hjälper vi våra kunder med att skapa nya tjänster, produkter och affärsmodeller utifrån deras kunders behov. Trots att vi kallar oss en ”design- och innovationsbyrå” tillhör vi fortfarande den större organisationen EY samt Advisory och har därför tillgång till det nätverk och den breda kompetens som finns där. Men! – Vi kommer samtidigt bredda vår egen kompetens med hjälp av designers för att kunna skapa ännu mer värde för våra kunder.”

Har bolagets anställda tidigare skrivit om vad Seren gör och är i ett blogginlägg.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  HSB flyttar till Optimizely DXC-molnet efter ett decennium, ny partner