McDonald’s totaldigitaliserar egna Drive-Thru passagen

In Adobe AEM, CXM, Lojalitetsprogram, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

För vissa betyder digitaliseringen mer än andra. Inom fastfood ställer kunderna höga krav på både service, tillgänglighet och anpassningsbarhet. Inte minst digitalt. Det är en anledning till att Rickard Berthold, Digital Lead på McDonald’s i Sverige, löpande satsar vidare på flera nya digitalkoncept inom resturangrena, både ute som inne. Något han påpekat för oss tidigare på MKSE.com.

Idag digitaliseras Drive-Thru-processen ännu mer. Det har införskaffats nya menytavlor framtagna tillsammans med Visual Art. Nu skräddarsys menyerna efter allt från tid på dygnet, väder och kampanjer. Exempelvis kan tavlan tidsanpassa innehållet till att enbart visa frukostmenyn på morgonen, för att göra det enklare för gästerna att läsa menyn och ta beslut om sin beställning.

”- Att erbjuda en enkel och snabb beställningsprocess och riktigt goda burgare är det bästa sättet att göra våra McDrive-gäster nöjda, och våra nya digitala skyltar blir en viktig del i detta arbete framåt.”

Säger Rickard. Idag finns de nya tavlorna på tre restauranger, McDonald’s Åkersberga, Lindvreten och Tumba, och under 2020 kommer samtliga McDrives i Sverige att digitaliseras. Skyltarna har bättre kvalitet både i dagsljus och mörker och går att läsa på längre avstånd.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Avaus öppnar upp i Italien med rekrytering från Telia

I mer klassiska digitaliseringsvändor har svenska McDonald’s även investerat hårt i egna apparna, ”gästresor”, kundklubben och mobilwebben. I höstas visade kedjan upp sitt globala koncept för den digitala framtidsrestaurangen. Mer finns här: