Nansen och Making Waves slås samman, bildar 400 man stort bolag inom digital transformation

In CXM, E-handel, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Skandinaviska byrånätverket The North Alliance (NoA) slår ihop norska Making Waves och svensk-amerikanska Nansen. Det nya bolaget får namnet Making Waves och huvudkontoret kommer att ligga i Oslo. Totalt sysselsätts därmed hela 400 anställda fördelade vid kontoren i Oslo, Stockholm, Krakow, Chicago och New York.

Nansen, som har sitt ursprung på den svenska marknaden jobbar med Electrolux, Coop, Getinge Group och Blue Buffalo. Bolaget har tillsammans med sina kunder kunnat växa sig in på den amerikanska marknaden och är ett av få skandinaviska digitalbolag som verkligen har lyckats i USA. Den amerikanska verksamheten står för drygt halva omsättningen som 2015 uppgick till 140 miljoner SEK.

”- Nya Making Waves har en markant närvaro i de nordiska länderna och ett starkt fotfäste på den amerikanska marknaden. Den här fusionen bygger vidare på vår ambition om att ta nordisk digital kompetens ut på den internationella marknaden.”

Säger Thomas Høgebøl, CEO och grundare av The North Alliance.

”- Storbolagen är alla på väg genom digitaliseringen, där det digitala går från att vara en nödvändighet till att möjliggöra tillväxt och utveckling inom helt nya affärsområden. Våra kunder med internationella ambitioner letar inte längre efter en kommunikationsbyrå eller en digitalbyrå som löser ett enkelt projekt; för att lyckas hjälpa de stora kunderna måste vi jobba strategiskt och långsiktigt med allt från organisationsutveckling och förändring till att även utveckla helt nya affärsmodeller.”

Fortsätter Thomas.

VD för det nya bolaget blir Jonathan Pettersson, som haft en central roll i uppbyggandet av Nansen i USA, medan Kim Ydse Krogstad tar rollen som vice VD i det nya företaget.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  SEO-byrågruppen Collaboration Art växer med två förvärv, utmaningar på svenska performance marketing marknaden

Leave a Comment