Vastsverige.com satsar på positionering och navigatorkoppling

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Turistrådet Västsverige släpper loss Vastsverige.com på en Episerver CMS. Uppdraget tog hela två år att slutföra.

Slutresultatet blir den officiella besöksguiden för Västsverige med ambitionen att bli Sveriges bästa destinationswebbplats, den självklara informationskällan för de som vill besöka regionen.

Vastsverige.com har försetts med funktionen ”Nära dig” som gör det möjligt för den som befinner sig i regionen att med ett knapptryck få förslag på upplevelser och besöksmål utifrån position. Via ”Favoriter” ska besökare kunna hitta ett resmål och därefter få resrutten länkad till kartappen eller till navigatorn.

”- Nya Vastsverige.com bjuder också på inspirerande filmer, bilder, artiklar, topplistor och mycket mer. Sidan ska vara den självklara guiden för alla som söker information om vad man kan se, göra och uppleva här: Bohuslän med sina skaldjur och sin skärgård, Dalsland med sina sjöar och sin unika paddling, och Västergötland med sina lokala matproducenter är bara några bra exempel på varför Västsverige är kontrasternas region.”

Säger Ann-Charlotte Carlsson, chef marknad och kommunikation, Turistrådet Västsverige.

Utvecklingsarbetet startade under sommaren 2015 och lösningen levererades i betaversion februari 2016. Den gick från beta i samband med att den gamla sidan togs ned den 18 april och lanseringen gjordes i samband med Turistrådet Västsverige’s event Turistrådsdagen på Posthotellet i Göteborg den 21 april.

M2B AB har haft Episerver-uppdraget sedan tidigare. De verkar inte längre vara speciellt aktiva verkar numera under namnet Turistsupport AB och har kvar kunden.

Leave a Comment