Nya Chrome öppnar upp spännande VR och AR möjligheter för PWA e-handlare

In API, Nyheter, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vilka handlar upp Salesforce i Sverige?
Upphandlingar och Preferenser. MKSE.com har en aktiv sektion med allt som händer inom området.
Progressiva och optimerade PWA är ju redan ett minst sagt kompetent och tillgängligt sätt för e-handlare att modernisera sin upplevelse. Och det blir bara bättre med egenskaperna i nysläppet Chrome 79 som Google just rullade ut 2020.

Virtual Reality kommer nu på riktigt till webben, utan några större krav på tredjepartstillägg. Det då Google släpper in WebXR Device API direkt i Chrome. Utvecklare kan för mobilen nu skapa omfattande VR och AR världar. Egenskapen har ett brett stöd och väntas även snart komma till Firefox Reality, Oculus Browser, Edge och Magic Leap’s Helio browser.

Vi har mer på samma ämne:  "Anti-PWA" produkten Hyvä ska rädda Magneto från utvecklarflykt och allt sämre prestandaresultat

Just AR stödet väntas bli något av en ”game changer” för e-handlare med pågående PWA lösningar som vill använda ännu mer av det sandboxade hårdvarustödet för att konvertera sina mobila besökare. De kan där ta upp SKU varianter av sina varor och redovisa dem i olika äkta miljöer direkt i användbares handflata.

Det blir ett större tillägg att laborera kring för svenska e-handlare, utöver det annars idag främst prestandaoptimerade och nativeersättande/offline-supporterande stödet PWA som erbjuder sina ägare.

Vi har mer på samma ämne:  Playstation säljer PS5 genom att luras över AR

Se mer vad svenska pionjärer inom PWA som Nudie Jeans (Centra m fl scriptramverk för PWA stöd) och andra har gjort med tekniken under 2018/2019 här i denna lista.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss