Nymans Ur 1851 satsar på omni-upplevelse med Geins och ARC

In E-handel, Nyheter, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Svenska klockåterförsäljaren Nymans Ur 1851 har valt att börja samarbeta med grannen i skrapan mitt emot, ARC-gruppen för att omvandla sin digitala närvaro. Detta i ett projekt där även svenska Geins headless e-handelsplattform används. Rolex etc. återförsäljaren Nymans Ur 1851 får även en helt ny design och varumärkesprofil framtagen av gruppen. Allt för att förbättra kundupplevelsen och effektivisera sina verksamhetsprocesser framöver.

0 Mkr
omsätter klockbutiken med ett resultat om +77 Mkr
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Arbetsgruppen från ARC innefattar tre byråer: Above, Umain och Kurppa Hosk. Above levererar det nya designkonceptet, Kurppa Hosk levererar identitet och varumärkesriktlinjer medan Umain ansvarar för implementation av Geins e-handelsplattform och resterande system.

“ – Vi strävar alltid efter att utveckla vår verksamhet och genomgår ständiga förändringar för att säkerställa en högkvalitativ kundupplevelse. Tekniken utvecklas snabbt och det viktigaste för oss är att säkerställa flexibilitet i det digitala landskapet. Genom att erbjuda ett bredare utbud av digitala stöd kan vi uppnå en omni-upplevelse som höjer kundmötet och underlättar våra interna processer.”

Säger Oskar Wessman, E-commerce & CX Project Lead.

Rolex.com är annars en Adobe Experience Manager användare, de har ingen egen e-handelsplattform.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hemköp handlar upp ny partner inom e-handel