Offentliga EU får tillgång till 100 Oracle Cloud Infrastructure och plattformstjänster

In Cloud / Förvaltning, Nyheter, Offentlig sektor, Oracle WebCenter Sites by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Oracle meddelade idag att Europeiska kommissionen (EC) har gått med på att införliva Oracle Cloud Infrastructure (OCI) och dess plattformstjänster i molntjänsterbjudandena som är tillgängliga för EU-administrationen. Kommissionen valde OCI efter en konkurrensutsatt anbudsprocess.

0 st
molntjänster aktiveras för Europeiska kommissionen
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Det sexåriga avtalet gör det möjligt för EU-institutioner, organ och byråer att få tillgång till mer än 100 OCI-tjänster och molntjänster, inklusive skalbarhet, säkerhet, flexibilitet och tillförlitlig prestanda. OCI ska även kunna göra det enkelare att migrera äldre lokala applikationer till molnet. OCI valdes pga. vad som ska varit arkitektonisk säkerhet samt ett omfattande utbud av säkerhetsfunktioner som avancerad krypteringsteknik, integrerad identitetshantering och åtkomstkontroller. Allt enligt krav på efterlevnad, datastyrning och lagstiftning. OCI ska hjälpa offentliga myndigheter att lagra, bearbeta och analysera data.

Idag ska fler än 1000 organisationer inom den offentliga sektorn, däribland den brittiska regeringen, den nederländska regeringen, den australiska federala regeringen och det amerikanska försvarsdepartementet, valt använda Oracle Cloud Infrastructure.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Optimizely spöar Salesforce och Oracle som DX-svit, färre väljer betala