Offshore EPiServer äntligen på gång? Niteco snabbast växande partner

In Nyheter, Offshore development, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Niteco med rötterna i Vietnam är en av de klart snabbast växande EPiServer-partners just nu. Gänget, ledda av Pelle Niklasson, passerade nyligen 56 certifierade EPiServer-utvecklare och växer fortfarande. Redan har t ex 10 EPiServer Commerce utvecklare certats.

Framgångarna kommer från svenska kunder, som flera bolag inom Bonnier, som önskar främst tekniskt backend offshorestöd med lokal arbetsledning. Arbetsteam upp till 25 personer säljs in på löpande band.

Sajter som lanseras är nya Amelia.se, Bonnier Fastigheter och hela DN.se, som MKSE.com skrivit om tidigare, samt Vi i villa sajterna. Offshore-intresset inom Bonnier väcktes när det tidigare digitala IT- och managementbolaget Bink tittade på hur de kostnadseffektivt skulle rulla över alla sajter och titlar på en större EPiServer-installation.

Produktbolaget EPiServer har själva förberett framgångarna i det annars, inom offshore-sammanhang, rätt otippade landet. De har genom åren placerat delar av egen produktutveckling dit.

Ryska First Line gjorde för några år sedan en liknande resa genom att snabbt certifiera över 20 utvecklare och erbjuda totalt 70 EPiServer utvecklare. Men den satsningen kom helt av sig på bara några år och bolaget är inte en av toppspelarna bland partners. Även satsningar som de Cybercom, Connecta m fl gjort i Indien har inte visat sig hålla i längden på grund av klassiska offshore-problem.

0%
är projektomsättningen inom ett offshorebolag i snitt

Ett av dem är att indiska offshorebolag kan ha en mycket hög personalomsättning. Och en ännu högre projektomsättning som förstör detaljkompetensen inom projekt. Detta ska inte vara fallet för Nitecos vietnamesiska kompetens.

En annan partner som tar en del affärer med EPiServer offshorekompetens just nu är EPAM.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Realtid.se bygger e-handel, designar om och byter ut teknik. Kastar ut Drupal

Leave a Comment