Omtag på hela externwebben, Försäkringskassan väljer SiteVision

In Nyheter, Offentlig sektor, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Försäkringskassan, av Sveriges största myndigheter, blir en ny jätteskalp för svenska SiteVision. Java-CMS:et ska drifta hela den externa webbplatsen framöver när plattformen byts ut. Detta trots att Försäkringskassan.se nu i mars utsågs till Sveriges bästa myndighetssajt i tävlingen ”Sveriges 100 bästa sajter”.

Försäkringskassan har haft igång ett projekt om att utveckla digitalt innehåll och självbetjäningstjänster. En skalbar och redundant lösning med högsta säkerhetsnivå var kravställningen. Inom ramen för det krävdes ett användarvänligt webbpubliceringssystem som kunde förbättra produktivitet, leveranstider, tillgänglighetsstöd och den upplevda nöjdheten hos webbredaktörer och beställare av digitalt innehåll. Systemet skulle vara lättarbetat och intuitivt och ha färdiga standardfunktioner såväl som möjligheter att anpassa till specifika behov.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Större antal idrottsförbund och föreningar väljer Consid och SiteVision

Istället för att lägga stora resurser på att bygga nytt i nuvarande plattform väljer man en helt ny lösning. Efter att ha gjort gedigna användbarhetstester föll valet av CMS-leverantör på SiteVision.  Den initiala projektomfattningen avser Försäkringskassans externa webbplats www.forsakringskassan.se och övriga webbplatser som Försäkringskassan ansvarar för. Man vill dock att information i systemet ska kunna presenteras i andra kanaler än webb, och på sikt kan också Försäkringskassans intranät komma att nyttja systemet.

Försäkringskassan har tidigare haft projekt på WordPress och vissa Roxen CMS projekt. Försäkringskassan är även en IBM Websphere Portal Server med Adobe Marketing Cloud stöd för analys och taggning.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Karlstad öppnar upp 15 nya webbplatser efter samarbete med Consid

SiteVision har ökat inom större privat sektor på sistone, bland dessa kunder syns Scania, Green Cargo, Filmstaden och Sveriges Kungahus.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss