Pudel kring nya SAS.se, dubbla sajter lösningen under sommaren och hösten

In Adobe AEM, CRM Customer Relationship Management, CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Efter att MKSE.com uppmärksammat det ytterst kritiska kundmottagandet av nya SAS.se berättar nu flygbolaget hur de tagit till sig av resenärernas synpunkter och har beslutat att designa om delar av den nya hemsidan.

Nya SAS.se på Adobe AEM hade logiska problem och allvarliga buggar på en mängd av hemsidans funktioner. Delar som bonusmedlemskap, resesökning, profilaktivering och värst av allt, att boka resor fungerade illa. SAS idag har tillräckliga utmaningar med lönsamhet för att inte kunna lita på en smidig digital konvertering. Speciellt efter mer än två års omfattande projektering med några branschledande leverantörer.

Det fanns dessutom säkerhetsbrister gällande hur lösenord hanterades, vilket MKSE tog upp med SAS digitala team.

Trots att det ska pågått hårt arbete med buggfixande det senaste kvartalet verkar inte alla problem kunnat avhjälpas av ansvariga TCS (Tata Consulting Services). Lösningen är nu att den tidigare hemsidan classic.sas.se aktiveras igen. Den finns tillgänglig med begränsad funktionalitet under en viss framtid.

När en ytterligare iteration släpps vid ett datum senare i höst ska detta ha kommit till, berättar SAS idag:

  • Ökad hastighet, så att sidorna laddas snabbare.
  • Förbättringar i bokningsflödet.
  • Förbättrad information på startsidan.
  • Fler nya funktioner för en bättre användarupplevelse.

Inte en helt optimal situation för Adobe AEM, som även fick utstå en utdragen lansering med första stora rese- och transportkunden, SJ.se.

Adobe AEM handlades upp redan våren 2015. Sas.se och sas.no har NoA-byråerna Bold och Åkestam Holst nya blåa grafiska, manér från 2016. Designit är “CXM/upplevelsepartner” till SAS, Acando ska vara en av de större leverantörerna och Valtech ska ha jobba med SAS i detta webbprojekt.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Wipro om hur AI införs internt samt största tagna AI-affären under 2024

Leave a Comment