Rakuten Kobo E Ink-tekniken blir med färg i flera nysläpp, behåller batteritid och läsbarhet

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Rakuten Kobo fortsätter satsa på den svenska marknaden med flera nya produktlanseringar. I slutet av veckan släpptes de två första E Ink läsplattor med färgskärmar – Kobo Libra Colour och Kobo Clara Colour. Det finns fler än 6 miljoner eböcker och ljudböcker på Kobo Inc. som ägs av japanska jätten Rakuten.

De nya enheterna kombinerar bolagets E Ink-teknik med läsupplevelse och möjlighet att t e x ta anteckningar i färg. Samtidigt ska den långa batteritiden och läsbarhet i dagsljus som E Ink ger finnas kvar.

” – Vi är glada över att vara den första globala e-boksleverantören som erbjuder prisvärda läsplattor med färginnehåll, vilket ger både läsarnas böcker och vår digitala bokhandel liv med vackra nyanser. Läsarna får allt de önskar sig med tryckta böcker samtidigt som fördelarna med den digitala läsningen kvarstår .. För Kobo är färg ett sätt att fördjupa och berika läsupplevelsen, samtidigt som vi behåller dagsljusläsbarheten och batteritiden som E Ink-skärmar garanterar. De nya läsplattorna erbjuder dessutom funktioner som kan ställas in för att automatiskt minska blått ljus så att användarna kan läsa sent på kvällen utan att det påverkar sömnen negativt.”

Säger Michael Tamblyn, VD för Rakuten Kobo.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  E-handelsjätten Rakuten på frammarsch i Sverige med Kobo

Förbeställningar av de nya läsplattorna kommer att vara tillgängliga från den 10 april 2024 och enheterna kommer att finnas hos utvalda återförsäljare i butik och online på kobo.com från den 30 april. Kobo Libra Colour kostar 2699 kronor, Clara Colour kostar 1899 kronor och Clara BW kostar 1649 kronor. Pennan Kobo Stylus 2 går att köpa till extra, den kostar 789 kronor.