Rusta och Ciqola Carpets satsar på Storm Commerce och PIM

In E-handel, Nyheter, Storm Commerce, Umbraco by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Storm Commerce hinner med en större avtäckning och lansering innan semestrarna. Det för tidigare e-handelsfientliga Rusta, som nu köper in headless alternativet för egna svenska e-handeln Ciqola Carpets. Ett nytt varumärke och en leverantör av mattor inom Rusta-koncernen.

Tillsammans med IT-konsulten Sigma har Ciqola Carpets implementerat Storm Commerce plattform för både e-handel och PIM. E-handelslösningen har byggts med Umbraco som CMS.

” – Hos Ciqola Carpets samlas ett brett och unikt utbud av prisvärda kvalitetsmattor för hemmets alla rum. För att nå ut med vårt erbjudande behövde vi en inspirerande och funktionell e-handel. Vi sökte en framtidssäker plattform med goda möjligheter för snabb och stegvis utveckling, och fann lösningen hos Storm Commerce. Med Sigma som e-handelspartner och Storm Commerce som PIM och e-handelsmotor, har vi rätt systemförutsättningar för att nå ut med vårt erbjudande. Dessutom är Umbraco CMS liksom Storm är både intuitivt och användarvänligt, och det var viktiga krav för oss.”

Säger Andreas Bertilsköld som är projektledare för Ciqola Carpets.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  SMEG bygger omfattande Optimizely Commerce med fokus på egen kunddata

Adan Hultgren, affärsutvecklare på Sigma IT säger att kombinationen Storm–Umbraco rekommenderades då projekten ska gå väldigt snabbt från beslut till att en första version kommer upp samt att Storm Commerce har flera olika API:er och annan färdig funktionalitet.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss