Salesforce Commerce och Adobe Marketing när svenska UNIQLO säljer online

In Adobe AEM, CXM, E-handel, Marketing Automation, Nyheter, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

För ett år sedan spekulerades det i hur svenska UNIQLO skulle forma sig digitalt när de öppnar upp butik och verksamhet på den svenska marknaden. Nu vet vi hur europachef Taku Morikawa och co. valde. Det blev snarlikt hur den lokala rivalen H&M byggt upp sin digitala närvaro och e-handel. Med både Adobe Experience Cloud och Adobe Marketing Cloud stöd samt en inkopplad Salesforce Commerce Cloud e-handel. H&M använder samma lösningar fast istället tillsammans med en SAP Commerce Cloud e-handel.

Det är 2018/2019 mycket sällan en ny lokal satsning får en egen installation, så inte heller i japanska UNIQLOs fall. De har helt enkelt skapat en svensk valuta, tidszon, katalog och erbjudande variant på sin globala e-handels och CX-plattform. Däremot inte svenskt språkstöd, men det verkar inte beröra målgrupper som millennials avsevärt. Lösningen fick förra året lovord för att bl a installerats och rullats ut för hela 17 länder på mindre än fyra månader. Imponerande.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Centra och Shopify dominerar i "perf" e-handelsmätning, tio ggr snabbare än SAP

UNIQLO har samtidigt dragit tillbaka den alternativa IBM WebSphere Commerce e-handel de 2018 hade i bl a USA för att satsa på den europeiska Salesforce Commerce installationen överallt globalt. Tillsammans med Adobe Experience Manager stöd. Samma sak gäller den gamla Peerius Episerver Personalization Find ”AI-tjänst” som användes för att matcha och rekommendera kläder som klädmärket använde på den engelska marknaden.

Vissa lokala avvikelser finns det däremot. Som vi skrev nyligen är UNIQLO en av de senaste som har investerat i CX-teknik från Karlstadsbaserade DISE.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Red Wing Shoe Co. köper upp läderdoftande Centra och Sitoo av Rivercode, lämnar Salesforce

Japanska Uniqlo vann nyligen uppdraget att klä de svenska idrottsstjärnorna i kommande OS.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss