Salesforce Commerce och Adobe Marketing när svenska UNIQLO säljer online

In Adobe AEM, CXM, E-handel, Marketing Automation, Nyheter, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

För ett år sedan spekulerades det i hur svenska UNIQLO skulle forma sig digitalt när de öppnar upp butik och verksamhet på den svenska marknaden. Nu vet vi hur europachef Taku Morikawa och co. valde. Det blev snarlikt hur den lokala rivalen H&M byggt upp sin digitala närvaro och e-handel. Med både Adobe Experience Cloud och Adobe Marketing Cloud stöd samt en inkopplad Salesforce Commerce Cloud e-handel. H&M använder samma lösningar fast istället tillsammans med en SAP Commerce Cloud e-handel.

Det är 2018/2019 mycket sällan en ny lokal satsning får en egen installation, så inte heller i japanska UNIQLOs fall. De har helt enkelt skapat en svensk valuta, tidszon, katalog och erbjudande variant på sin globala e-handels och CX-plattform. Däremot inte svenskt språkstöd, men det verkar inte beröra målgrupper som millennials avsevärt. Lösningen fick förra året lovord för att bl a installerats och rullats ut för hela 17 länder på mindre än fyra månader. Imponerande.

Vi har mer på samma ämne:  Coca-Cola Sverige satsar på B2B-ehandel i ny, självbetjänande Salesforce Commerce Cloud

UNIQLO har samtidigt dragit tillbaka den alternativa IBM WebSphere Commerce e-handel de 2018 hade i bl a USA för att satsa på den europeiska Salesforce Commerce installationen överallt globalt. Tillsammans med Adobe Experience Manager stöd. Samma sak gäller den gamla Peerius Episerver Personalization Find ”AI-tjänst” som användes för att matcha och rekommendera kläder som klädmärket använde på den engelska marknaden.

Vissa lokala avvikelser finns det däremot. Som vi skrev nyligen är UNIQLO en av de senaste som har investerat i CX-teknik från Karlstadsbaserade DISE.

Vi har mer på samma ämne:  Padeltrenden fortsätter, Babolat köper in global ny D2C e-handel

Japanska Uniqlo vann nyligen uppdraget att klä de svenska idrottsstjärnorna i kommande OS.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss