SAP Customer Experience veteranen ska ta Episerver till nästa, empatiska och accelererade steg

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Episerver har tillsatt en första ny VD under Insight Partners ägande. Det tog sitt tag, Insight Partners Adam Berger, t.f VD under letandet, ordförande för Episerver och VD Insight Partners, berättar att de intervjuade många kvalificerade kandidater på jakt efter den ”perfekta blandningen av erfarenhet och etos (trovärdighet)” för att fylla rollen. Alex Atzberger, tidigare chef för SAP Customer Experience och baserad i New York, fick jobbet.

Men han kom inte in via det framgångsrika tyska hybris förvärvet med påföljande uppbyggandet av SAP Customer Experience (och lite mer kryptiska SAP C/4HANA som kom två år efter det) erbjudandet. Det var före Alex tid. Då var han mer i en generell COO roll på SAP. Och de senaste åren har han främst erfarenhet från Ariba-förvärvet (ett B2B nätverk och marknadsplats). Därefter har han i 24 månader tagit fram just paketeringen SAP C/4HANA (se bild nedan). Som är långt ifrån lika välkänt i Sverige som hybris en gång var. Produkten består av:

Vi har mer på samma ämne:  Dubai och UAE framtiden för Optimizely, rekryterar Sitecores mångåriga MENA-chef

Så sent som för tre kvartal sedan skrev SAPInsider att CXM portföljen ännu inte hade ett gemensamt gränssnitt (SAP Fiori) eller UI framtaget.

VD:n ska ha valts ut då han hade precis rätt egenskaper inom att kunna:

”Accelerera en medvetenhet om vart marknaden är på väg. Samt leverera visionen om världen med digitala upplevelser som speglar empatin och bekvämligheten i personliga interaktioner.”

Adam Berger fortsätter:

”Alex är helt instrumental i vårt all-star Episerver-team som redan välkomnar hans ledarskap för att skapa på vår kundcentricitetsstrategi och för att förbättra för våra kunder, deras respektive kunder och våra partners.”

Alex Atzberger själv berättar att han ska ta den marknadsledande produkten och fokusera på ”acceleration”. Acceleration för partners, kunder och synlighet på marknaden. Episerver har i nuläget imponerande 900+ partners och 700+ anställda. Runt 8000 kunder använder plattformen.