Curamando, Kurppa Hosk, Keybroker och Animal bildar ny digital byrågrupp

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Analys / Statistik, CDP, DMP, Content Marketing, CXM, Lojalitetsprogram, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing, SEO by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Fasa Accenture, NoA, Publicis Sapient, McCann, Nordic Morning, Digitalist och de andra reklambyrånätverken. Några av de redan digitalt omställda svenska snabbväxarna har snappats upp av självaste Harald Mix och hans riskkapitalbolag Altor (Altor Fund V). Det enligt ett pressmeddelande utskickat under torsdagsmorgonen.

” – Det finns ett nästan omättligt behov av att stötta företag i anpassningen till en ny digital verklighet. På Altor har vi sett hur digitalt drivna konsulter växer nästan fem gånger snabbare än sina traditionella kollegor – vi känner att vi har hittat ett digitalt McKinsey i Curamando, en position som är spännande här och nu, och in i framtiden.”

Säger Stefan Linder, partner på Altor. Curamando, Kurppa Hosk, Keybroker och Animal bildar en ny digital 300 man stor byrågrupp som fortfarande väntar på namngivning. När Curamando berättade för MKSE.com om att de skulle nå 300 anställda vid årets slut var det troligtvis denna kvintett som det syftades på.

” – Var och en av de fem företagen i koncernen har varit en pionjär inom sina respektive områden med en delad passion att få bolag och varumärken att växa digitalt. Det finns en befriande attityd av rakt-på-sak hos bolagen. Samtidigt har de en strategisk höjd blandat med fokus på att få saker gjort. Från Altor ser vi verkligen fram emot en fantastisk resa tillsammans med de här entreprenörerna”

Säger Mattias Holmström, director på Altor. Satsningen är inte ny, det finns redan digitalt huvudfokuserade svenska nätverk i allt från DGTL Group, FFW, Nordic Morning, Combined Excellence och redan nedlagda ICTA (som digitalgruppering) samt Web Alliance (som faktiskt även Curamando Conversionista var en del av). Men skillnaden med många av denna grupperings aktörer är att bolagen går bra. Något man inte kan säga om alla sektorer i vår bransch (se MKSE.com artiklar om SEO och e-handelssektorerna här).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Ibexa firar framgångsrika partners. QNTM bygger vidare på eget, omfattande digitalt ekosystem
The Early Bird. Nyheterna på MKSE.com är gratis och öppna. Ett tag.
En dag efter publicering låses nyheten in för våra registrerade medlemmar. Så bli medlem, eller återvänd ofta. Det går även att prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev som kommer ut varje vecka. Klicka här

Altor investerar ”ett par hundra miljoner” i den nya byrågrupperingen som nästan uteslutande ska arbeta med digital marknadsföring. Marknaden för digital marknadsföring i Norden beräknas omsätta 35 miljarder. Mattias Holmström på Altor vill investera i marknaden då den växer 20-25 procent per år, vilket är fem gångar snabbare än traditionell IT- och management consulting. Bolagen kommer behålla sina varumärken, men ägas av den gemensamma gruppen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nordic Morning väljer ”Accenture taktik”, lägger ned alternativa varumärken

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss