SLL köper in systemutveckling för 150 Mkr av norska Bouvet

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Bouvet vann ramavtalet att leverera inom Utredning & analys och Systemutveckling & integration till Stockholm läns landsting (SLL), Inera och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Främst e-hälsa står på agendan inom avtalet som värderas till totalt 150 miljoner kronor.

”– Avtalet är en milstolpe i vår strategiska satsning på e-hälsa. Digitalisering av hälsotjänster blir avgörande för myndigheternas förmåga att erbjuda användarvänliga tjänster, och vi på Bouvet är stolta över att kunna bidra till att Sverige kan nå målet om att vara världsledande inom e-hälsa senast 2025.”

Säger Jonna Nordén, vd på Bouvet Sverige.

Stockholms läns landsting (SLL) är en av de största ekonomiska aktörerna i Sverige med 43 000 egna anställda och tusentals fler hos olika leverantörer. Landstinget omsätter cirka 80 miljarder kronor per år, varav sjukvården står för ca 75 procent. Verksamheten bedrivs dels i förvaltningsform och dels i bolagsform.

SLL är en större Episerver-kund. Bouvet Sverige står annars främst för en större SiteVision-affär, med case som fjorårets lanseringar för Jönköpings kommun och Jarfälla kommun.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Consid tar över digitala kanaler och Sitevision hos fackförbundet

Leave a Comment