Sparade kostnader och 50 procent ökad effektivitet hos TomTom med Storyblok headless CMS

In Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Storyblok by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

TomTom är senaste stora loggan att använda Storybloks CMS för ett mer effektiviserat innehållsarbete. TomToms tidigare CMS-system var tydligen svårt att bemästra och dyrt då användare behövde ta hjälp av andra för att göra uppdateringar.

0%
20 min tog det tydligen innan att trycka publish
AD:  

Få ovärderliga råd och kunskap inom området. Öppna upp ett MKSE.com expert online videosamtal på några minuter. Skaffa ett MKSE 🔭 Premium konto idag. En del av MKSE Patreon medlemskapet. Experutvärdering, personligt stöd plattformsval, intel/databastillgång och rådgivning längs med vägen.

Efter uppdateringen ska alla i teamen kunna använda Storybloks Visual Editor samt har fått mer gemensamma arbetsflöden för att enkelt skapa och hantera innehåll. Det ska bara tagit tre månader för TomTom att komma igång med Storyblok i ett första pilotprojekt för egna nyhetsrummet (klassiker).

Sedan lanseringen ska företaget upplevt en 50-procentig ökning av hastigheten i innehållsarbetet och en 30-procentig minskning av kostnaderna för innehållsutveckling. Danielle van Zuijlen, Web Operations Manager på TomTom, säger:

” – Visual Editor är det som har gynnat oss mest. Vi är snabbare på att bygga och släppa nya komponenter och sidor. För vissa typer av sidor behövde vi till exempel omkring en timme för att skapa en sida tidigare, men nu tar det oss tio minuter.”

TomTom planerar migrera tusentals sidor på alla språk från andra delar av webbplatsen.

Beställarstöd inom martech, e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss

    MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Röhnisch byter från Salesforce Commerce Cloud till Centra och Storyblok på 210 dagar