SSAB.com väljer Sitecore för kundupplevelse, Episerver ut

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

SSAB tog för några månader sedan över finska Ruukki och delade upp verksamheten under tre varumärken, SSAB, Tibnor och Ruukki Construction.

Det ledde även till att SSAB byggde nya webbplatser för alla företagen och bytte plattform från Episerver (av Cloud Nine samt Sogeti på intranätet) till en Sitecore CXM-anpassad webb. 

En avancerad, kundanpassad installation med flera egenskaper som Sitecore nu är stolta över. Bland annat inom PIM och personalisering.

Målet med nya SSAB.com är att presentera det sammanslagna företagets kompetens, resurser och samlade produktsortiment. Webbplatsen är global och utvecklad tillsammans med Sitecore-veteranerna Pyramid och Petra. Den globala siten anpassad för att kunna leverera personaliserat innehåll och kunddialog.

0SEK
är SSABs börsvärde

Den nya sajten har inte färre än tre dialoger via lightbox som informerar om cookies, landssajt och innehåller ett questionaire.

Den omfattande produktdatabasen/PIM:et är tom. bas för nya SSAB.com. PIM:et matar alla produktsidor och funktioner som ”Steel selector”. Produktblad kan därefter genereras automatiserat via Sitecore och InDesign server.

SSAB är ett globalt företag specialiserat på avancerade höghållfasta stål, stålprodukter samt konstruktionslösningar inom byggsektorn.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Akademibokhandeln och Bokus handlar upp Sitecore Ordercloud e-handel och Bizzkit PIM av SQLI Nordics

Leave a Comment