St1 tar kampen med Circle-K, mackar blir matkonceptet Ploq.se, ny Magento e-handel

In Nyheter, Adobe Commerce / Magento, E-handel, Omnikanal, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Den obemannade bensinmackkedjan St1 har släppt sitt nya restaurang- och matkoncept på Ploq.se samt ska strax öppna upp på över 100 stationer runt om i landet. I dag omsätter St1:s vägbutiker runt en miljard SEK. Redan i dag finns en vägkrog med Ploqs koncept i Malmö.

” – Konsumentundersökningar visar att många trafikanter vill ha en lugn och trevlig miljö samt god mat med kvalitet”

Säger Stefan Samuelsson, affärsområdesansvarig för Ploq på St1. E-handelssajten länkar just nu delvis till en stage-miljö och är inte helt färdigställd, men det kommer handla om en Adobe Magento 2 e-handelslösning när allt står klart. E-handeln är främst tänkt att ta förbeställningar samt driva lojalitetsprogrammet över både fysiska och digitala kanaler. St1 Adobe Magento-lösning och omnikanal B2C samt B2B ordersystem har tagits fram av finska partnern Lamia. Det projektet (Magento, IBM MQ, NodeJS, Google Cloud, Percona XtraDB Cluster, Redis Cluster, IBM Integration Gateway) och samarbetet startade redan 2015.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  MediCarrier handlar upp ny Optimizely Commerce, externt e-handelssamarbete föredras

Under veckan öppnar Ploq vägkrogar med det nya konceptet i Täby och Botkyrka. Lite senare i år öppnas krogar i Varberg och i Stockholmsförorten Bromma. St1 jobbar med reklambyrån Garbergs i Sverige.

Även Circle-K berättade för tre år sedan om sina planer i ett elektrifierat framtida Sverige att de ville bli en typ av ”svenskt Arby’s” med sin fysiska vägnärvaro framöver.