Circle K mot 5,5m kortmedlemmar, skaffar egen Single-Sign-On för Adobe och Salesforce lojalitetsprogram

In Lojalitetsprogram, CDP, DMP, CRM Customer Relationship Management, CXM, Marketing Automation, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Circle K har flera spännande digitala lösningar på gång under andra och tredje kvartalet 2020. Det handlar om allt från handla via mobilen med Click & Collect stöd vid mackarna, Kjell & Co. samarbete för prylar, Instabox i butik och en nysatsning på el-snabbladdning och supersnabbladdare med Ionity. Circle-Ks ägare Alimentation Couche-Tard samlar även som bäst olika europeiska medlems- och lojalitetssatsningar i ett eget jätteprogram kallat Circle-K Extra Club och den gemensamma registreringsplattformen Circle-K ID Card E-Services. Det innebär att medlemmar på svenska Circlek.se kastas in i ett nytt registreringsförfarande på externa sajten id.circlekeurope.com. Circle-K vill där driva in bilägares registrering genom att första ange ett telefonnummer.

Under Adobes partnerdagar 2019 berättade Circle K om ett ambitiöst mål om att nå totalt 5,5 miljoner medlemmar innan 2023. Det var tillsammans med Adobe Marketing Cloud och specifikt Adobe Campaign-partnern Accenture Kaplan. Men efter det har den före detta bensinmackskedjan främst pratat om olika, större Salesforce-installationer. Circle K har i omfattande program infört Salesforce i åtta länder för att skapa sig en B2C och B2B helhetssyn över alla kontaktytor. All feedback från både B2C- som B2B-kunder går via Service Cloud, oavsett om det är support eller försäljning, svar från en kampanj eller faktureringsfrågor. Genom att konsolidera alla kunder och tjänster till en plattform ville Circle K effektivisera företagets processer och hålla alla öppna ärenden eller tidigare interaktioner transparenta via alla olika kanaler.

” – För Circle K handlar bra service inte bara om att förbättra kundupplevelsen; det handlar om att öka konkurrenskraften. ”Vår syn på kundservice är unik; det kan inte kopieras. Vi uppmuntrar våra försäljnings- och serviceteam att skapa personliga kontakter med våra kunder för att differentiera vår verksamhet och öka lojaliteten .. Tidigare loggades allt i flera kalkylblad .. Med Salesforce mobilapp kan jag hålla koll oavsett om jag sitter på bussen eller kontoret och jag kan spåra kundresor och försäljningscykler och reagera snabbare på eventuella problem.”

Har Kaisa Bååth, Senior Manager for Inside Sales Circle K Sverige sagt i ett tidigt uttalande.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så använder Mercedes-Benz nya Automotive Cloud

Förvisso verkar Adobe Campaign fortfarande styra vissa delar. Circle Ks Digital Development Digital Marketing Transformation ansvarige Charlotte Haue och Kaplans Anna Sundin har i somras även pratat om hur Circle K vill öka kundlojaliteten genom en mer personaliserad customer journeys mapping med Adobe Campaign.